Regio’72 verliest eerste zaalwedstrijd

Regio ’72 startte de zaalcompetitie in de tweede klasse E op bezoek bij HKC in Utrecht. Het lukte de Vaassenaren niet de hele wedstrijd een vuist te maken, waardoor de wedstrijd met 20-15 verloren ging.

Tijs Schoemaker maakte zijn debuut in de basis in plaats van de geblesseerde Robin Zweekhorst. Net als bij de start van de veldcompetitie ontbrak de overtuiging bij Regio ’72 in de eerste fase. Het duurde lang voordat Anne Stegeman de eerste score voor de Vaassenaren aantekende en HKC scoorde gemakkelijker. Regio ’72 liep snel achter de feiten aan en stond in de rust met 9-5 achter.

De tweede helft begon een stuk beter voor Regio ’72. Tijs Schoemaker scoorde onmiddellijk. Ondanks een zeer mooie combinatie tussen twee HKC-spelers die uitmondde in een doelpunt had Regio ’72 in deze fase na rust de overhand. De ploeg kwam terug tot 11-10 en 12-11, maar wist net niet op gelijke hoogte te komen.

Wisselspelers Marleen van der Haar en Jesper Mentink vielen goed in. Desondanks lukte het de Vaassense ploeg net niet het gat te dichten. In de slotfase vond HKC weer gemakkelijk de korf waardoor de wedstrijd met 20-15 in Utrechts voordeel werd beslist.

Net als in de veldcompetitie treft Regio ’72 in de tweede wedstrijd DKOD. Destijds werd gewonnen van DKOD. Zodoende zijn er zeker kansen om dit te herhalen. Om 16.30 uur begint het duel in sporthal De Wieken.