Regio’72 verliest jammerlijk

De competitie is op de helft en de returns staan op het programma. Regio’72 trad aan tegen KVZ uit Zutphen. De uitwedstrijd werd verloren, maar bood perspectief om deze wedstrijd te winnen.

De blessures wisselen elkaar af bij het vlaggenschip. Lauren Schoemaker keert terug in de basis na haar blessure. Leandra Koetsier nam haar plekje op de blessurebank in. Hierdoor startte Erica Oosterhoff in de basis. Tijdens de uitwedstrijd leek Regio’72 de eerste minuten van het veld geslagen. Het behaalde niet het niveau en liep achter de feiten aan. Dat het zaterdag anders moest stond voorop. Regio liet niet het kaas van het brood eten en maakte er een spannende wedstrijd van. Het bood weerstand waardoor er met een 9-10 stand gerust werd.

Ook de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Elkaars zwakke momenten werden afgestraft. Met nog 3 minuten op de klok en een 16-16 stand leek alles nog mogelijk voor beide teams. Helaas voor Regio was het moegestreden en duurde de wedstrijd net iets te lang om alsnog de felbegeerde punten binnen te halen. Punten die het zo hard nodig heeft. KVZ scoorde nog 2 keer en  Regio’72 zat wederom met lege handen na een goede wedstrijd.

Volgende week reist Regio’72 af naar Deventer om tegen Devinco de eerste punten binnen te slepen. Zowel het eerste als het tweede gaan een cruciale fase in van de competitie. Beide teams moeten nu punten gaan binnenslepen wil het niet degraderen. Beide teams zijn gebrand en kunnen alle hulp van het publiek hard gebruiken. Eerst komende thuiswedstrijd: zaterdag 16 februari. Zowel het eerste als het tweede treden dan aan tegen DOS-WK. Het tweede om 16:15 en het eerste om 17:30

Score:
Jordi Molendijk: 4
Bart Bosman: 4
Tim van Huffelen: 2
Hidde Scholten: 2
Lauren Schoemaker: 1
Ruth Schoemaker: 1
Tijs Schoemaker: 1
Bernadet van der Haar: 1