Regio’72 verliest streekderby kansloos.

APELDOORN-    Op paaszaterdag stond de streekderby Steeds Hooger- Regio ’72 op het programma. Na een spannende strijd was de eerste wedstrijd in het voordeel van de Vaassenaren beslist. De terugwedstrijd was dus een mooi affiche voor de ploegen die om de tweede plaats van de competitie strijden. Echter verliep de wedstrijd deprimerend voor Regio’72,  de Vaassenaren verloren kansloos.

Regio’72 vertrok op Stille zaterdag met goede moed naar Apeldoorn om de tweede plek in het klassement te verdedigen.  Ondanks het missen van de belangrijke spelers Karel Mol en Linda van der Wal, hadden de paarsen alle reden om vol vertrouwen de streekderby te beginnen. De vervangers Laurens Kozijn en Annemarije Kerkdijk maakten een fitte indruk en de overige vaste krachten maakten ook een scherpe indruk.  Toch begonnen ze de wedstrijd dramatisch, de Vaassenaren stonden in korte tijd tegen een grote achterstand aan te kijken. Vooral door toedoen van tegenstander Stefan Rijke, die vrijwel elke bal er in schoot was de ruststand 8-3.

De tweede helft verliep vergelijkbaar met de eerste. Bij Steeds Hooger vielen de schoten allemaal in de korf, bij Regio ’72 ernaast. Bij de Vaassense korfbalformatie leek de wil echte wil om te willen, de passie en de kracht te ontbreken. Terwijl de Apeldoorners gebrand waren om een voorgaand verlies recht te zetten. De invallers Joshua Tahapary en Kirsten Meier brachten in de laatste minuten nog vuur in het spel van Regio, maar het was te laat om de score te doen veranderen. Regio’72 ging uiteindelijk kansloos onderuit en verloor met 15-8.

Volgende week staat concurrent Reflex op het programma. Deze ontmoeting belooft een spannende wedstrijd te worden en wellicht hebben de Vaassenaren thuis meer in de melk te brokkelen dan tegen Steeds Hooger.