Regio’72 verliest van Fiducia

Zaterdag trad Regio aan tegen het onbekende Fiducia uit Vleuten. Na 3 speelrondes heeft Regio nog maar 1 keer gewonnen. Regio’72 is dit veldseizoen ingedeeld in een lastige poule in vergelijking met vorig veldseizoen. Men moet hard werken om punten binnen te slepen. Zo ook afgelopen zaterdag.

 Regio’72 begon goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was er één waarin alles liep. Het publiek zag mooie combinaties tussen de spelers, alsof men al jaren met elkaar in deze vakopstelling speelt. Het liep binnen 10 minuten uit naar een 5-0 voorsprong. Hoe mooi het spel was het eerste kwartier hoe compleet anders was dit het laatste kwartier van de eerste helft. Combinaties werden niet gevonden en Regio vergeet te scoren. Zo doende lukte het Fiducia om de achterstand weg te werken en werd er met een 7-7 ruststand de kleedkamers opgezocht.

Voor Regio is het belangrijk om scherp en goed uit de kleedkamers te komen om de opmars van Ficucia tegen te gaan. Beide teams deden qua spel niet voor elkaar onder. Het verschil zat hem in de mentaliteit. Daar waar Fiducia voor de winst ging leek Regio zich erbij neer te leggen. Kansen werden niet afgemaakt en er was geen strijd te zien. Dat Regio in de tweede helft alleen uit strafworpen heeft gescoord zegt genoeg.

Voor als nog is er geen man over boord en is het belangrijk om volgende week het goede spel in het eerste kwartier van de wedstrijd door te zetten naar de hele wedstrijd. Volgende week speelt Regio tegen Tiel’72 dat net als Regio nog maar 1 wedstrijd heeft gewonnen.

Score:
Bart Bosman: 3
Tijs Schoemaker: 2
Ricardo Hulleman: 2
Lauren Schoemaker: 1
Pieter van der Giessen: 1
Ruth Schoemaker: 1