Regio72 verliest van titelkandidaat

VAASSEN- Voor Regio’72 zou de laatste wedstrijd van het jaar een mooi begin kunnen worden van een nieuwe periode. Na een tegenvallend seizoen is er ruimte ontstaan voor de nieuwe coach Pascal Selker, maar hij stond voor een onmogelijke opdracht. Winnen van de titelkandidaat Wit-Blauw uit Kampen, die vrijwel alle wedstrijden met overmacht gewonnen had. Duidelijk is dat in de 1ste klasse poule C het kampioenschap verdeeld gaat worden tussen twee ploegen en Wit-Blauw is hier een van. Voor Regio’72 dus een hele opgave om van de Kampenaren te winnen aangezien ze nog puntloos onderaan staan.

Regio’72 begon de wedstrijd met wederom een nieuw gezicht in de basis. Deze maal mocht het jonge talent Marleen van der Haar haar opwachting maken en deed dit met verve. Maar zij was niet de enige die een sterke wedstrijd speelde. Van de zijlijn was duidelijk te zien dat er weer bezieling in het Vaassense spel begon te komen. Spelers begonnen weer hun oude vorm terug te krijgen en speelden met passie het spelletje korfbal. Uitschietster aan Vaassense zijde was Rosanne Wassink die met maar liefst zeven doelpunten de helft van de totale score op haar rekening nam. Vooral de eerst helft deed Regio’72 niet onder voor de titelpretendent. Toch waren de Kampenaren een maatje te groot voor de thuisploeg. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met ruime cijfers, evenals alle andere wedstrijden die zij dit seizoen gewonnen hadden. Een lichtpuntje voor de Vaassense ploeg was dan nog dat Wit- Blauw vaak meer dan twintig doelpunten wist te scoren, in sporthal de Wieken was de einduitslag 14-19.

Regio’72 gaat de komende weken een kort winterreces in, waarna ze op 12 januari de strijd mogen aangaan met de nummer zeven van de competitie, Elburg. Voor de Vaassenaren een goede tegenstander waarbij ze kunnen gaan laten zien dat ze wel degelijk in deze klasse thuishoren en de positie die ze momenteel innemen lager is dan ze toebehoren.