Regio’72 verweert zich kranig tegen koploper.

VAASSEN- Na het debacle van vorig weekend hadden de Vaassense korfballers iets recht te zetten. Echter zou dat bijzonder lastig worden tegen koploper Sparta Zwolle, voor de Vaassenaren betekende dit wel dat ze frank en vrij de wedstrijd konden spelen. Daarnaast zou de ontmoeting met Sparta een weerzien zijn met oud-coach Jasper Keizer. Al met al, genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd in sporthal de Wieken.

Regio’72 begon de wedstrijd enorm sterk, op een niveau dat ze dit seizoen zelden hebben gehaald. Het eerste kwart van de wedstrijd domineerde de thuisploeg de wedstrijd en kwam op een voorsprong van 6-3. Maar Sparta liet zich niet intimideren door het sterke spel van de Vaassenaren. De Zwollenaren lieten zien waarom zij bovenaan de ranglijst staan en begonnen veel te scoren. Door maar liefst zeven doelpunten achterelkaar te scoren wist de koploper de achterstand om te zetten in een voorsprong. Gelukkig herpakte Regio’72 zich voor rust en ging de kleedkamer in met een 8-11 achterstand.

In het begin van de tweede helft liep Sparta Zwolle iets uit. Maar Regio’72 bleef erg goed korfballen, de spelers toonden veel weerbaarheid. Het niveau van de wedstrijd lag bijzonder hoog, er werd veel gescoord en Regio’72 begon zelfs meer te scoren dan de tegenstanders. Toch is het nooit meer spannend geworden. Ondanks het goede spel van de thuisploeg was Sparta gewoon te sterk. De tegenstander had een enorm aanvallend potentieel, welke niet af te stoppen viel. In de laatste minuten werd Marije van Huffelen gewisseld, zij stopt voor een aantal maanden met korfbal. Haar invalster Willeke Kloezeman wist de eindstand te brengen op 20-23. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen middenmoter Dindoa op het programma. Als Regio’72 opnieuw het niveau kan behalen als tegen Sparta hebben ze zeker kans op een overwinning.