Regio’72 vindt aansluiting bij de middenmoot

In de eerste competitiewedstrijd van 2016 ging Regio ’72 op bezoek bij hekkensluiter DWS uit Kootwijkerbroek. De Vaassenaren kenden een relatief eenvoudige avond en wonnen met ruime cijfers: 13-21.

De Vaassense ploeg is de laatste wedstrijden goed op dreef en begon dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter. Desondanks maakt DWS direct de openingstreffer. Achteraf bleek dit de enige voorsprong voor de ploeg uit Kootwijkerbroek. Regio ’72 liep snel uit naar een 2-7 voorsprong. De Vaassenaren speelden niet groots, maar wisten de fouten van de tegenstander goed af te straffen. Onder aanvoering van de scherp schietende Tijs Schoemaker werd een ruime 7-14 voorsprong bij rust bereikt.

De tweede helft liep Regio ‘72 snel uit naar 7-16 en was de wedstrijd gespeeld. Vervolgens ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Het tempo ging omlaag en Regio ’72 bleek veel minder in staat de vele kansen te verzilveren. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Laurens Kozijn, hij werd vervangen door Ricardo Hulleman. Ook Liliane Klopman kwam nog in de ploeg van coach Willem Hofman, die uiteindelijk met 13-21 won.

Door de zege neemt Regio ’72 afstand van de degradatieplaatsen en vindt aansluiting bij de middenmoot. Volgende week krijgen de Vaassense korfballers de kans een plek te stijgen op de ranglijst, als ze directe concurrent HKC om 16.00 uur in sporthal De Wieken ontvangen.

Scores Regio ’72: Tijs Schoemaker 7, Laurens Kozijn 5, Tim van Huffelen 3, Ruth Schoemaker 2, Anne Stegeman 2, Lauren Schoemaker 1, Hidde Scholten 1.