Regio’72 wint eerste thuiswedstrijd zaalcompetitie

Vorige week werd het eerste punt binnengehaald door het vlaggenschip van Regio’72. In de zaal acteert de ploeg van Brenda Voortman een klasse hoger dan op het veld. Alle punten zijn meer dan welkom. Zaterdag kwam het onbekende EKC 2000 uit Emmen op bezoek. Dit team speelt op het veld ook in de derde klasse. Een mooie gelegenheid om de punten in de Wieken te houden.

Regio’72 scoorde gelijk uit zijn eerste aanval. De toon van de wedstrijd werd gezet. Er werd scherp gespeeld en onzorgvuldigheden werden gelijk afgestraft. De hele eerste helft nam Regio’72 het voortouw in de score, maar EKC 2000 blijkt een taaie ploeg te zijn. Tot drie keer toe knokte de ploeg uit Emmen zich terug. Met een 12-12 stand werd er gerust en kon er nog van alles gebeuren.

Ook in de tweede helft nam Regio het voortouw in het scoren. Regio werkte zich naar een 15-12 stand. EKC 2000 kwam nog tot 15-14. Waar Regio in de eerste helft het naliet om twee doelpunten voorsprong te behouden, lukte dit de tweede helft wel. Regio’72 kreeg meer grip op de tegenstander en bouwde de voorsprong solide uit naar een 23-16 eindstand.