Regio’72 wint in Haarlem van Haarlem

HAARLEM – Het eerste duel van het seizoen was voor Regio’72 meteen een interessante. Tegenstander Haarlem was afgelopen jaar namelijk uit de overgangsklasse gedegradeerd, terwijl Regio’72 middels het kampioenschap in de 2e klasse net weer terugkeerde naar de 1e klasse, een degradant tegen een promovendus dus. Na 70 minuten spelen onder een bloedhete zon trok Regio’72 aan het langste eind en pakte haar eerste punten in deze poule, het werd 9-12.

Het scoren kwam bij beide partijen moeizaam op gang. Regio’72 oogde sterker ondanks dat ze vele opgelegde kansen miste. Haarlem had ook genoeg doelpogingen maar moest aanzienlijk meer moeite doen om tot een doelpoging te komen. Haarlem maakte wel de 1-0, dit was echter het enige moment uit de gehele wedstrijd waarbij de Noord-Hollandse ploeg op voorsprong kwam. Bij rust stond er een magere 3-4 voorsprong op het scoreboard. Regio’72 had genoeg kansen om halverwege al een beslissend gat van doelpunten te hebben, doch verzuimde deze te verzilveren.

De tweede helft werd aantrekkelijker om te zien. De focus werd bij zowel Haarlem als Regio’72 beter, wat resulteerde in dubbel zoveel doelpunten als in de eerste helft. Wat Haarlem waarschijnlijk nekte was het verdedigende spel van Regio’72. Met name twee heren en één dame moesten het spel maken bij de Haarlemmers. Eén van die heren werd compleet lamgelegd door Karel Mol die verdedigend uitstekend bezig was en telkens kon rekenen op de ondersteuning van zijn vakgenoten. De andere heer en dame hadden het ook lastig tegen Tim en Karin van Huffelen. Aangezien er verder niet echt spelers konden opstaan om de doelpunten te maken was dit een nekslag voor Haarlem. Bij Regio’72 speelde dit probleem niet. Het is dan ook één van de grotere kwaliteiten van de ploeg dat ze allemaal doelpunten kunnen maken als het nodig is. Dat bleek ook in het laatste kwartier van de wedstrijd. De dames Linda van der Wal en Rosanne Wassink stonden hun mannetje (of eigenlijk vrouwtje) en besloten zich met de score te gaan bemoeien. Samen maakten ze drie afstandsschoten in korte tijd en stelden de winst daarmee veilig door een beslissend verschil van 4 doelpunten te maken. Haarlem scoorde nog eenmaal, maar er was te weinig tijd om nog een vuist te maken. Ook al hadden de Vaassenaren de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen, ze wonnen verdiend met 9-12.

Aankomende zaterdag speelt Regio’72 thuis in een derby tegen Steeds Hooger uit Apeldoorn. Steeds Hooger heeft aspiraties om bovenin mee te gaan draaien, dus als het goed is wordt dit een flinke kluif voor Regio’72.