Regio’72 wint met overmacht.

VAASSEN- De laatste thuiswedstrijd van Regio’72 beloofde op voorhand een overwinning te worden voor de Vaassenaren. Triaz uit Amsterdam heette de tegenstander en stond net boven de degradatiezone van de eerste klasse. De huidige nummer twee uit Vaassen had de heenwedstrijd in Amsterdam gelijk gespeeld en de terugwedstrijd zou een formaliteit moeten zijn. Een formaliteit werd het ook, de Vaassenaren domineerden vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd en overwonnen met gemak de Amsterdammers.

De laatste thuiswedstrijd van Regio’72 stond vooral in het teken van het einde van een succesvol seizoen. Beide ploegen waren al “uitgespeeld”, de Amsterdammers konden niet meer degraderen en de Vaassenaren niet meer promoveren. Het enige wat nog telde was de eer en die wisten de Vaassenaren te behalen. De korfballers begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen al snel uit met de score, vooral de overmacht in lengte aan Vaassense zijde was beslissend in de wedstrijd. De spelers van Regio’72 konden telkens lang aanvallen en vaak schieten door hun overmacht in de afvang. Vooral de heren van de in paars gestoken korfballers wonnen vaak het duel onder de korf, hierdoor bleven de aanvallen van Triaz ook erg kort en had de Amsterdamse ploeg moeite om te scoren. Ondanks dat Regio’72 niet gemakkelijk scoorde bleef de ploeg de eerste helft het initiatief houden en sterk korfballen. Uiteindelijk kwamen de doelpunten vanzelf en gingen de teams met een ruststand van 6-3 de kleedkamer in.

In de tweede helft gingen het scoren iets soepeler, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Regio’72 ving de ballen af, Triaz kon weinig anders dan te kijken hoe dit gebeurde. Door deze situatie was de wedstrijd al vroeg beslist en kon Triaz geen aanspraak meer maken op de overwinning. Delaatste thuiswedstrijd ging steeds meer in het teken staan van de afsluiting van een succesvol seizoen. Dit was zowel in als rond het veld steeds duidelijker merkbaar. Hoogtepunt van de tweede helft was dan ook de publiekswissel van Willeke Kloezeman. De speelster was jarenlang een vaste basiswaarde van het eerste team en moet door medische redenen een stapje terugdoen. Kloezeman bracht met haar snelheid altijd iets extra’s en haar plaats in de basis stond nooit ter discussie. Haar afwezigheid zal komend seizoen een groot gemis worden. De eindscore kwam uit op 14-7. Komende wedstrijd staat Zwaluwen op het programma, de rode lantaarndrager vecht nog tegen degradatie en weet in het eind van de competitie nog verrassende overwinningen te boeken. De Vaassenaren zullen dus nog even het vizier scherp moet zetten om de tweede positie in de eerste klasse te handhaven.