Regio’72 wint spannend duel

Regio’72 speelde zaterdag de tweede competitiewedstrijd in één week. Dinsdag werd de inhaalwedstrijd tegen DKOD met 15-12 gewonnen en waren de eerste competitiepunten een feit. Zaterdag werden daar twee punten aan toegevoegd en hierdoor staan de Vaassenaren in de prille competitie op een gedeelde tweede plaats.

Tegenstander Juventa uit Hardenberg is zeker geen onbekende voor Regio’72. Diverse keren hebben ze elkaar de laatste jaren ontmoet in de competitie. Meestal waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en dat blijkt ook nu weer met een uitslag van 17-16. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen stond er al een stand van 3-2 op het scorebord. Daarna domineerde de thuisclub een periode de wedstrijd en werd er heel gemakkelijk gescoord. Door bij vlagen subliem spel resulteerde dat in een ruststand van 11-5. Na rust toonde Juventa veerkracht en begon aan een inhaalrace. Zij begonnen ook met scherp te schieten en slopen naderbij tot 15-15. Op dat moment stond Annemarije Kerkdijk bij de Vaassenaren in het aanvalsvak en door twee fraaie doelpunten kon ze het dreigende verlies afwenden. Lauren Schoemaker werd halverwege de tweede helft wegens een blessure vervangen door Femke Scholten. In de slotminuten werd het nog heel spannend toen een speler van Juventa 17-16 aantekende. Bij het laatste fluitsignaal haalden de thuisspelers en de paars-witte aanhang opgelucht adem. Het publiek heeft een mooie en sportieve wedstrijd gezien. Deze winst is een goede opsteker voor trainer/coach Willem Hofman en zijn team. Volgende week volgt de wedstrijd tegen Hellas’63 in Nunspeet. Opmerkelijk is dat dit team vorig seizoen werd getraind door Willem Hofman.

De doelpunten zijn gemaakt door Annemarije Kerkdijk (3), Hidde Scholten (3), Laurens Kozijn (3), Tim van Huffelen (3), Anne Stegeman (2), Robin Zweekhorst (2) en Ruth Schoemaker (1).