Regio’72 wint spannende kraker

VAASSEN- De heenwedstrijd tegen de middenmoter uit Nijverdal eindigde in een remise. Voor Regio’72 zou NKC’51 een van de laatste mogelijkheden zijn om een overwinning te boeken. De Vaassenaren begonnen de wedstrijd erg scherp en wisten een spannende wedstrijd naar hun hand te zetten. Tot in de laatste minuut waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 17-15.

Regio’ 72 begon met Annemarije Kerkdijk, Willeke Kloezeman, Tim van Huffelen en Hidde Scholten in het aanvalsvak, dit surplus aan aanvallend potentieel resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong. De Vaassenaren waren de wedstrijd goed begonnen, maar de bezoekers waren niet van plan de punten uit handen te geven. Al snel stond het 2-2, waarna de ploegen een soort wedrace met elkaar aangingen, elke keer wanneer Regio’72 scoorde antwoordde NKC met een tegendoelpunt. Dit patroon wisten de ploegen vast te houden tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Toen sloeg de thuisploeg toe, Regio’72 wist een gat te slaan van drie doelpunten en de overwinning leek binnen handbereik. Echter bleek NKC’51 een veerkrachtige ploeg en maakte de score wederom gelijk. Het Vaassense publiek begon onrustig te worden. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dit jaar, dat hun eerste de wedstrijd in de laatste minuten uit handen gaf. Maar deze maal blaakte de ploeg van zelfvertrouwen. Robin Zweekhorst nam het initiatief en besliste de wedstrijd. Hij scoorde met fanstastische afstandschoten de laatste twee doelpunten van de wedstrijd en bezegelde het lot van de tegenstander.

Volgende week staat TOP op het programma een nieuwe mogelijkheid om punten te pakken. De rode lantaarndrager van de competitie heeft ook de vorige wedstrijd van de Vaassenaren verloren, al was die overwinning wel met een klein verschil.