Regio ’72 wint spannende wedstrijd

De hoofdmacht van Regio’72 heeft zaterdag met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Thrianta uit Hoogeveen. De eindstand op het scorebord was 17-16.

De laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen in De Wieken werd door veel publiek bezocht. Beide teams hadden bij aanvang van de wedstrijd 11 wedstrijdpunten behaald en daardoor was het gevaar voor degradatie verdwenen. Wegens afwezigheid van Annemarije Kerkdijk en Robin Zweekhorst, startten Marleen van der Haar en Ricardo Hulleman in de basis. Na het beginsignaal bleek al snel dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De scores gingen om en om tot 8-8 bij de rust.

In de tweede helft scoorde Thrianta twee doelpunten op rij en liep uit naar 8-10. Vervolgens was het de beurt aan de thuisclub om uit te lopen naar 14-12. De wisselspelers Anne Stegeman en Jesper Mentink werden door coach Pascal Selker in het veld gebracht. Met nog vijf speelminuten op de klok was de stand 17-13 en het thuispubliek haalde opgelucht adem, de punten zijn binnen….Echter Thrianta was geenszins van plan om het bijltje er bij neer te gooien en bleef fel aanvallen. Daardoor kwam het bezoekende team nog gevaarlijk dichtbij, maar bij de stand van 17-16 floot de scheidsrechter het eindsignaal.

Over de gehele wedstrijd gezien werd er vrij rommelig gespeeld en daardoor werd er onnodig balverlies geleden. Als de paarswitten hun kansen beter hadden benut, hadden ze gemakkelijker gewonnen. Het publiek moedigde luidruchtig aan en de Vaassense spelers bedankten hen hiervoor na afloop van de wedstrijd. Komende zaterdag staat de allerlaatste zaalwedstrijd  op het programma; de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Huizen.

De doelpunten zijn gemaakt door Ricardo Hulleman (5), Thomas Gerritsen (4), Tim van Huffelen (3), Hidde Scholten (3), Ruth Schoemaker (1) en Willeke Kloezeman (1)