Regio’72 wint van Rivalen

Regio’72 speelt dit zaalseizoen in de 3de klasse nadat het vorig jaar was gedegradeerd. Sinds dit zaalseizoen is er ook een andere klasse indeling. Dit houdt in dat de 4de klasse is opgeheven en Regio’72 nu in de laagste klasse speelt. Een klasse waar Regio’72 eigenlijk niet thuis hoort. Zaterdag trad Regio’72 aan tegen Rivalen uit Doesburg.

Ook dit zaalseizoen zal er weer een team van de week present zijn. Deze week mocht de C1 samen met het vlaggenschip inschieten en bij het praatje aanwezig zijn.

Na 2 wedstrijden gespeeld te hebben staat Regio’72 bovenaan. De vorige wedstrijd is Remon van Essen uitgevallen met een knieblessure en zal de komende maanden worden vervangen door Tim van Huffelen. Regio’72 is gebrand om de koppositie te behouden. Het eerste doelpunt viel ook aan de kant van Regio’72. Verdedigend liet Regio’72 teveel ruimte aan Rivalen. Hierdoor kon de Rivalen de aansluiting houden. Na ongeveer 20 minuten stond het 11-8. Regio’72 herpakte zichzelf en er werd met 16-9 stand gerust.

In de tweede helft gaf Regio’72 meer druk op de verdediging. Waardoor de Rivalen amper tot scoren kwam. In de aanval werd er rustig gezocht naar de goede kans. Regio’72 liep verder uit en won uiteindelijk de wedstrijd met 25-12.

Dit zaalseizoen zullen de junioren meer speelminuten maken om zo te ervaren hoe het is om in de senioren te spelen. Op het veld gebeurde dit ook al en de junioren beginnen zelf mee te scoren. Deze wedstrijd mochten David van Lokhorst, Kasper Schoemaker, Dionne de Goede en Kim Heideveld invallen.