Regio’72 zorgt niet voor verrassing

ASSEN – Na de sublieme overwinning van vorige week op titelkandidaat KIOS stond de volgende titelkandidaat alweer op het programma, ditmaal VDW-OLS uit Assen. Nu lukte het Regio’72 echter niet om zo imponerend en overheersend te spelen en dus moest zij de winst aan haar tegenstander afstaan na een weinig enerverende wedstrijd die eindigde in 12-10.

Opvallend was een slechte beginfase van Regio’72. De kansen werden moeilijk gecreeërd en vervolgens niet altijd even goed afgerond. VDW-OLS begon wel scherp en wist vrij makkelijk op een 4-1 voorsprong te komen. Tot aan de rust werd er om en om gescoord waardoor de stand weliswaar veranderde, maar het verschil in doelpunten op 3 bleef steken. Het lukte Regio’72 niet om de slechte start direct in de eerste helft om te buigen, daarentegen lukte het VDW-OLS ook niet om een definitief gat tussen beide ploegen te slaan. Met een vrij schamele tussenstand ging Regio’72 met 8-5 achter de rust in.

De thee bleek een goede uitwerking op de spelers en speelsters van Regio’72 te hebben. Vol vertrouwen startten zij de tweede helft en gingen in de achtervolging. Dit wierp zijn vruchten af. De eerste 3 doelpunten na rust werden op naam van de Vaassense ploeg genoteerd. Dit zorgde voor een gelijkspel van 8-8, iets wat die wedstrijd nog niet eerder gebeurd was indien men de 0-0 buiten beschouwing laat. Opeens zat er dus weer leven in de brouwerij, positief voor Regio’72 die er weer in ging geloven, negatief voor VDW-OLS die een momentje van realisatie nodig had en weer aan de bak moest. De volgende doelpunten volgden echter niet snel op elkaar, sterker nog, de wedstrijd werd er nogal gezapig op. Regio’72 wist nog weinig kansen te verzilveren en ook VDW-OLS had het er zichtbaar moeilijk mee. Na een behoorlijk tijdje kwam VDW-OLS dan toch met het antwoord. Het tweede setje van 3 doelpunten was voor hun. Het gat van 3 doelpunten was dus weer geslagen. In de eindfase kwam Regio’72 nog eenmaal dichtbij door tweemaal te scoren en dus stond er in de laatste paar minuten toch een spannende 11-10 op het bord. VDW-OLS scoorde echter net op het juiste moment nog een schot waardoor Regio’72 gezien de resterende tijd geen vuist meer kon maken.

Volgende week speelt Regio’72 thuis tegen hekkensluiter DOS-WK. Uit werd hier al gewonnen met 14-11 dus nu met het thuisvoordeel erbij zal Regio’72 de 2 punten zeker in eigen hand moeten kunnen houden.

Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 2
Tim van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2
Hidde Scholten, 1
Marije de Boer, 1
Robin Zweekhorst, 1
Rosanne Wassink, 1