Regio’72 S4 Kampioen!

Regio72_S4_kampioen

Na teleurstellend verlopen zaalseizoen van dit jonge talententeam van Regio’72, hebben ze deze tegenslag tijdens het veldseizoen weer recht gezet door met 11-9 te winnen van de nummer 1, Sparta uit Nijkerk.

De eerste drie wedstrijden werden direct gewonnen. Na een aantal minder verlopen wedstrijden leken de titelkansen aanvankelijk verkeken. Daarom kreeg dit team straf training van Matthijs Bosman en een peptalk van de charismatische coach heeft positieve invloed gehad op deze toppers. Ondanks dat dit de potentiele kweekvijver van Regio’72 is draagt ook vedette Diana Oosterhof bij aan de successen van dit team. De laatste wedstrijd tegen Sparta heeft dit magistrale team zich toch weer weten te bewijzen dat ze onder grote druk weten te presenteren.

Aan de voorbereiding voor deze wedstrijd ging voor de meesten eerst een avond flink stappen aan vooraf. Op deze manier hebben ze zich beter kunnen ontspannen. De verwachtingen op kampioenschap vooraf waren laag. De meeste spelers dachten niet te kunnen winnen van dit fitte team uit Nijkerk. De wedstrijd begon zwak voor het 4e korfbalteam uit Vaassen. In de eerste helft van hun kampioenswedstijd hadden ze te kampen met een achterstand. In de rust heeft de coach het team weten te motiveren en iedereen weten te weerhouden van alle lekkere alcoholische versnaperingen. Omdat de ploeg deze keer een overschot aan jongens had, werd er gewisseld; Stef, Thijs en Ted werden tactisch gewisseld voor Dion, Wouter en Roan.

Na een spannend begin van de tweede helft heeft het talenten team onder aanvoering van talent-coach Edo Hamer zich weten op te werken naar een gelijkspel van 5-5. Vanaf hier werd het team alleen maar gemotiveerder. “Het leek wel alsof ze het bier om de overwinning te vieren al proefden!” aldus de opgewekte coach. Door fantastisch technisch spel inzicht was Dion instaat om zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten, door net te doen om de bal over de korf heen te gooien maar toch weten te scoren.

De wedstrijd werd overtuigend gewonnen met een glansrijke zege van 11-9. Deze score is voldoende om zich te handhaven in de 6e klasse.
Het hele team wil via deze weg iedereen bedanken voor hun fysieke en mentale steun tijdens het afgelopen seizoen!