RegioRun+Walk een succes

 

Hardlopers, wandelaars en kids vermaakten zich opperbest tijdens de 2e editie van de RegioRun+Walk. Een evenement waarbij het gaat het om sportiviteit en uitdaging op ieders eigen niveau.

De kids waren als eerste aan de beurt. Als echte bootcampers bedwongen zij een parcours met autobanden, een camouflagenet en andere obstakels. Soms begeleid door hun ouders die zich vervolgens haastten naar de start van een van de langere afstanden. Met rode wangen van inspanning verzamelden de kinderen zoveel mogelijk ballen. Aan het eind van de rit waren alle ballen op, wat betekent dat ze maar liefst 200 rondjes hebben gelopen!

Met de dreiging van een fikse bui startte vervolgens de 10 KM. Een ‘rondje Emstergat’, dat door de richting gelukkig weinig tegenwind met zich mee bracht. Onderweg kregen de hardlopers steun van de wandelaars, die hen in tegengestelde richting tegemoet kwamen. Ben Bijwaard was uiteindelijk de snelste man met 40.36 minuten, bij de vrouwen kwam Nynke Politiek in 47.36 minuten over de finish.

 

De start van de 5 KM was misschien wel het meest kenmerkend voor de sfeer van de dag. De snellere lopers lieten de jonge deelnemers vooraan starten, die daar met veel plezier gebruik van maakten. Dat dit geen invloed had op de snelheid liet Tijs Schoemaker met de handen in de lucht zien bij de finish: met 22.39 minuten was hij als snelste man weer binnen. Ook Leandra Koetsier klokte een mooie tijd bij de vrouwen, zij kwam met 25.01 minuten over de streep.

 

De organisatie kijkt tevreden terug. Het evenement groeit, dit jaar startten er ruim 150 deelnemers, naast de eigen leden ook flink aantal lopers van buitenaf.