Rood-Wit A2 – Regio’72 A2

Datum: 17-05-2014

Geschreven door: Jorn Ganzevles

Zaterdag 17 mei 2014, dit was dé dag. De wedstrijd tegen de koploper Rood-wit in Wezep.
De toppers van de A2 gingen met een goede instelling richting Wezep. Misschien kunnen we dat ‘toppers’ voor de laatste aantal wedstrijden wel weglaten, maar we houden het er nog even in voor de sfeer.

Eenmaal aangekomen in Wezep mochten we eerst over de o-zo ‘gezellige’ markt lopen richting het sportpark. Of we mee wilden doen aan de loting voor iets met oliebollen? Nee bedankt. Aangekomen bij het sportpark zagen we tot onze schrik dat er een verbouwing plaats had gevonden bij Rood-wit. Een aantal dingen waren nieuw, en de kleedkamer indeling was veranderd. Misschien dat het daardoor kwam dat Pascalle uit het niets de jongens kleedkamer in rende, waar nog een ander team stond te douchen. Na een lach partij van zo’n 5 minuten besloot toch iedereen zich maar te gaan omkleden.
Eenmaal omgekleed besloten we in het zonnetje het praatje te gaan houden. Samantha begon over de lengte van de heren. Alle heren waren lang, maar ze waren niet allemaal even goed.Tijdens het praatje kwam het ook aan bod dat de juiste mensen op de juiste plekken moeten staan. Ook is een groot punt dat we elkaar moeten vertrouwen. Als iemand in de verdediging roept dat hij/zij je ziet, kun je er vanuit gaan dat je je tegenstanderd volop kunt verdedigen. De vakken zijn bij ons altijd hetzelfde, maar ik zal ze voor het gemak toch even noemen. In de aanval: Inez, Tessa, Mike & Sjoerd. In de verdediging: Pascalle, Dagmar, Paul & Jorn.
Na het praatje besloten we maar eens te gaan inschieten op het gras. Gras, ja wat zullen we er van zeggen.. niet iedereen is er even blij mee. In het begin van de wedstrijd begon de A2 niet zo best, en kwam al snel op een achterstand te staan. Nu moet ik er wel bij vertellen dat wij het niet zo hadden met de scheidrechter. In onze ogen floot deze beste man in een aantal situaties een tikkeltje partijdig. Maar ja, daar moet je je op kunnen aanpassen! Het leek wel of er bij ons iets in de korf zat, onze kansen knalden er maar niet in! Na een lange tijd werd er toch een doelpuntje voor ons meegenomen. Deze werd gescoord door mijzelf. Een aantal minuten later kregen we een strafworp mee. Of deze strafworp terecht was, daar zijn de meningen over verdeeld. Door een gil van iemand die noooooit gilt kregen we deze strafworp . De scheidsrechter zag het als een duw in de rug tijdens een doorloper, maar of er echt iets gebeurde laten we in het midden. Pascalle nam deze strafworp, en deze werd uiteraard gescoord. Wanneer de rust is geweest, geen idee. Volgens de scheidsrechter is er nog een derde doelpuntenmaker onder de Vaassenaren, maar wie? Volgens onze koppies was het namelijk 7-2, maar 7-3 werd opgeschreven op het wedstrijdformulier. Met een verloren pot keerden de Vaassenaren terug naar Vaassen, waar het gelukkig, net zoals in Wezep heerlijk weer was!
Aanstaande woensdag staat voor ons de inhaalwedstrijd op het programma tegen ASVD A2. Dit belooft ook weer een spannende pot te worden. Hopelijk nemen we daar een paar puntjes mee naar huis!

Aanstaande woensdag is het helaas de laatste keer dat Samantha ons gaat coachen. We willen (alvast) beide coaches bedanken voor hun inzet, en positieve instelling! Zonder hun zouden wij nooit zover gekomen zijn. Het heeft zelfs mogen gebeuren dat we kampioen zijn geworden in de zaal. Wie had dat verwacht, dé A2 kampioen… Nogmaals, Samantha en Roberto heel erg bedankt voor dit leuke en leerzame seizoen. Namens de hele A2