Rookvrij Sportpark

Vanaf 15 maart 2019 wordt sportpark Oosterhof rookvrij. Zowel bij Regio ’72 als bij CVO mag dan niet meer op het terrein worden gerookt. Dit wordt vanaf zondag 10 maart via diverse nieuwsberichten gecommuniceerd.

 

De besturen van Regio’72 en CVO hebben gezamenlijk het besluit genomen om over te gaan tot een rookvrij sportpark. Hier zijn de resultaten van een enquête voor gebruikt. Dit past in een gezonde sportomgeving, waarbij steeds meer verenigingen de keuze maken voor een rookvrij sportpark.

 

Wat vragen we van jullie?

Vanzelfsprekend vragen wij iedereen om niet meer op het sportpark zelf te roken. Dit kan desgewenst buiten het hek.

Daarnaast zullen we als leden elkaar moeten helpen. Als bestuur kunnen wij niet alleen handhaven en daarom vragen wij jullie (trainers, kantinemedewerkers en (commissie)leden) om ons te helpen. Wij hebben in de vorm van borden en publicatie aandacht hiervoor gevraagd, maar we zullen het vooral samen moeten bereiken. Daarom is het belangrijk dat personen worden aangesproken op hun rookgedrag, mocht dit toch nog voorkomen.

 

Hoe spreek je rokende personen aan?

Het vriendelijk aanspreken van mensen die roken op het terrein (en bij de entree) is belangrijk. Spreek iemand altijd direct aan. Ga er in eerste instantie vanuit dat iemand niet op de hoogte is van de afspraak. Vraag of hij/zij bekend is met de nieuwe afspraak om niet meer op het terrein te roken. Vertel over de rookvrije afspraak en laat diegene weten waar hij/zij wel of niet kan roken. Leg ook uit dat de vereniging de afspraak heeft om kinderen het goede voorbeeld te geven.

Als men toch wil roken kan dit buiten het hek, ter hoogte van de kledingcontainer, met het vriendelijk verzoek de peuken mee te nemen en in een afvalbak te deponeren.

 

Laten we dit samen tot een succes maken. Voor vragen kun je contact opnemen met Aalt Scholten.