Sander Punt en Thijs van ‘t Erve schutterkampioenen 2015

Op Koningsdag vonden traditiegetrouw de schutterkampioenschappen bij korfbalvereniging Regio ’72 plaats. Het principe is simpel: Wie scoort het snelst de benodigde 8 of 10 doelpunten.

Dat de jeugd bij Regio ’72 steeds meer scoort in de competities bleek ook tijdens Koningsdag weer bewezen. De jeugd schoot meer ballen raak dan mis, waardoor er een zeer spannende competitie ontstond. Titelverdedigster Dyan van der Veen eindigde bovenaan in haar poule, maar moest in de kwartfinale haar meerdere erkennen in broertje Ruben na een zeer spannende strijd (13-11). Uiteindelijk kwamen Kim Heideveld (F1) en Sander Punt (F2) in de finale. Kim won in de halve finale van Chantal Bourgonje (D2) met 10-5 en Sander was met 13-11 te sterk voor zijn teamgenoot Ruben.

In de finale scoorden Sander en Kim er lustig op los, maar was het Sander die net iets eerder de benodigde 10 doelpunten maakte (eindstand 10-8). Een knappe overwinning, zeker omdat de F2 pas sinds het begin van deze maand echte competitiewedstrijden speelt.

Bij de ouderen (vanaf de B) werd er een flinke strijd geleverd voor plaatsing in de kwartfinales. Titelverdediger Hidde Scholten kon niet meedoen, waardoor veel deelnemers hun kans schoon zagen. Uiteindelijk plaatsten Ilse Heideveld, Thomas Gerritsen, Thijs van ‘t Erve (kampioen van 2013) en Jordi Molendijk (verliezend finalist van vorig jaar) zich voor de halve eindstrijd. Thijs en Jordi bewezen hun finale-ervaring door hun halve finalewedstrijden te winnen. Jordi was met 10-7 te sterk voor Thomas en Thijs versloeg Ilse met 10-6.

Een spannende finale diende zich aan. Beide mannen waren goed op dreef. In de slotfase bleek Thijs van’t Erve het koelbloedigst en wist hiermee voor de tweede keer op de felbegeerde beker te komen.

Voor foto’s, klik hier.

Uitslagen (jeugd):

Kwartfinales:
Kim Heideveld – Jouke van Essen 10-5
Sander Punt – Lisa Heideveld 12-10
Chantal Bourgonje – Melany van Ommen 10-5
Ruben van der Veen – Dyan van der Veen 13-11

Halve finales:
Kim Heideveld – Chantal Bourgonje 10-5
Sander Punt – Ruben van der Veen 13-11

Finale:
Sander Punt – Kim Heideveld 10-8

Uitslagen (ouderen):

Kwartfinales:
Jordi Molendijk – Lauren Schoemaker 10-5
Thomas Gerritsen – Tijs Schoemaker 11-9
Thijs van ‘t Erve – Gert van Essen 10-5
Ilse Heideveld – Gaby Bakkenes 10-2

Halve finales:
Jordi Molendijk – Thomas Gerritsen 10-7
Thijs van ‘t Erve – Ilse Heideveld 10-6

Finale:
Thijs van ‘t Erve – Jordi Molendijk 10-8