Schoolkorfbaltoernooi groot succes

Op 3 juni stonden meer dan 30 teams uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool te trappelen om het schoolkorfbaltoernooi te spelen. Alle 270 deelnemers streden met een groot enthousiasme en fanatisme. Dit onder toejuichingen van de in grote getale opgekomen supportersschare van ouders, grootouders, broers en zusjes. En gefaciliteerd door vele vrijwilligers van Regio’72 die er een vrije middag voor hadden opgenomen.

Om het spel extra leuk te maken heeft de organisatie voor de jongste kinderen voor een spelvorm met maar vier spelers per team gekozen, waardoor het spel extra snel wordt. Dit bleek zeer succesvol en wordt volgend jaar mogelijk uitgebreid naar alle groepen.

Allereerst speelden de lagere groepen hun toernooi. Hierbij was goed te zien dat de korfballessen op school door vrijwilligers van Regio’72 niet voor niets waren geweest. Het samenspelen en scoren verliep al heel aardig. Dit terwijl duidelijk bleek dat de hogere groepen zich lieten inspireren door het voetbal, met name het met lange halen naar voren spelen van de bal vanuit de verdediging…die dan net zo snel weer terug kwam…

Na vele spannende duels mocht Albert Oortgiesen namens de vijfkoppige organisatiecommissie de bekers uitreiken in de categorieën groep 3-4 en groep 5 aan de nummers een tot en met drie.

Hierna was het de beurt aan de groepen 6 tot en met 8. Ook zij speelden een spannend toernooi waarna sportwethouder Robert Scholten de bekers uitreikte aan de eerste drie in de groepen 6-7 en groep 8. De winnaar van groep 8 mocht tevens de wisselbeker mee naar huis nemen. Deze eer viel te beurt aan de Sprenge.

sprenge-kampioen

De wedstrijden werden op een voortreffelijke manier geleid door een groot aantal scheidsrechters uit de vereniging die zich spontaan hadden aangemeld om te fluiten. Heel erg bedankt.

Alle reacties van de deelnemers waren erg positief!

Foto reportage door Arjan van Triest (www.fotoat.nl):

[AFG_gallery id=40]