Schutters Regio’72 trotseren regenbuien

 

Niet eerder was de opkomst zo onzeker als dit jaar. Vanwege de slechte weersvoorspellingen werd ook pas op de laatste avond besloten het evenement door te laten gaan. Maar korfballers blijken geen mietjes. Ruim 40 schutters streden op koningsdag voor de Rob de Jong trofee, het publiek zag spannning tot het laatste moment.
Tijdens de dertigste editie van het Regio’72 Schutterstoernooi was het zo nu en dan nodig even te schuilen. De wind bemoeilijkte het schot ook enigszins, maar over het algemeen duurden de partijen niet lang en lag het niveau hoog. Bij het schutteren wordt er over een afstand van 5,5 meter over en weer geschoten. De speler wint die het eerst de 8 punten bereikt.
De jeugdspelers schieten ieder op hun eigen korfhoogte en afstand, en na de voorrondes en kruisfinales stonden Tessa van Essen, Chantal Bourgonje, Lisa Heideveld en Kim Heideveld in de halve finale. Vooral de wedstrijd tussen Tessa en Chantal was spannend. Na de voorrondes moet er met 2 doelpunten verschil gewonnen worden en de dames kwamen tot maar liefst 15-17 voordat Chantal had gewonnen! In de finale nam Chantal het op tegen Kim die haar zus Lisa met 10-8 had verslagen. Beide jeugdspelers bleken aan elkaar gewaagd, met slechts een aantal missers won Kim met 10-8 de Jeugdwisselbeker.
Vanaf de B leeftijd wordt er in de reguliere poule geschoten, op de standaard hoogte van 3,5 meter. Een opvallende rol was er voor Gert Leskens, die als 65-plusser wederom de kwartfinales wist te bereiken tussen de jongere spelers. Daar moest hij zijn meerder erkennen in Jochem van der Haar. Dit jeugdige talent nam het in de finale op tegen Tim van Huffelen, die in de halve finale Thijs van ’t Erve versloeg, de kampioen van vorig jaar. Jochem legde selectiespeler Tim het vuur aan de schenen, maar verloor uiteindelijk met 17-15. Tot grote opluchting van Tim, die al regelmatig de finale bereikte maar nog niet eerder wist te winnen.
Op de foto Tim en Kim
timenkim-web