Spannende laatste veldwedstrijd Regio’72

De laatste veldwedstrijd van dit seizoen was er één die er om ging. Sowieso zit Regio’72 in een rare poule. Een poule waar iedereen zowaar kampioen kon worden, maar ook kon degraderen. Regio’72 begon, na het zaalseizoen, als één van de titelkandidaten, maar staat nu op een degradatieplek. Deze wedstrijd spant erom. Mocht men verliezen dan is degradatie een feit. Bij gelijkspel is het hopen op verlies van Juventa of DKOD om een beslissingswedstrijd uit het vuur te slepen. Bij winst zou het nagenoeg veilig zijn. De tegenstander, Keizer Karel, is reeds gedegradeerd. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar wil Regio’72 winnen dan mag van onderschatting geen sprake zijn.

Regio’72 begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten is de 3-0 voorsprong een feit. Keizer Karel knokte voor wat het waard was, complimenten voor de bezoekende ploeg. Een degradant die er toch een wedstrijd van wil maken zie je niet vaak. Regio’72 hield het aanvallend overwicht, maar verzuimde de kansen te scoren. De aanvallen waren lang, maar rommelig. Hierdoor liep de stand gelijkmatig op en werd er gerust bij een stand van 9-10.

Bij deze stand zou Regio degraderen. Hierdoor was de afscheidnemende coach Willem Hofman genoodzaakt om actie te ondernemen. Om meer ervaring en dreiging in het team te krijgen werden de wissels Carmen Gensen en Karel Mol ingezet. Dit resulteerde in het gewenste effect. Regio liet zien dat het 2de klasse waardig is en boog de achterstand om in een 15-11 voorsprong. Keizer Karel liet de hoop varen om te winnen en de wedstrijd kabbelde rustig verder naar een 17-13 overwinning voor Regio’72.

Regio’72 is verzekerd om volgend seizoen in de 2de klasse te mogen uit komen. Dit seizoen was er één waar de jeugd meer ervaring heeft opgedaan. Dit komt zeker ten goede voor het team om volgend seizoen een nog beter resultaat neer te zetten.