Sterk begin resulteert in verlies voor Regio’72

VAASSEN- Bij aanvang van de wedstrijd wist de Vaassense korfbalformatie dat er een zware wedstrijd op het programma stond. De ongeslagen koploper IJsselvogels mocht zich kampioen noemen bij winst in sporthal de Wieken. Regio ’72 stond voor de zware taak om IJsselvogels een halt toe te roepen, ondanks het verlies van de heenwedstrijd hadden de Vaassenaren toch hoop. Regio’72 begon de wedstrijd sterk en stonden in de eerste helft zelfs op een voorsprong van drie doelpunten, maar dit bleek niet genoeg. De IJsselvogels kwamen terug en pakten uiteindelijk gemakkelijk de overwinning.

De Vaassenaren begonnen de wedstrijd erg sterk. Vooral Robin Zweekhorst was erg scherp in de afronding en na een mooie variant op de vrije bal schoot Karel Mol de Vaassenaren op een 2-0 voorsprong. Deze vliegende start van Regio’72 gaf het team vleugels, het team begon de score uit te bouwen. De eerste twintig minuten van de partij was de Vaassense ploeg echt de bovenliggende partij. Ze hadden langere aanvallen, creëerde meer kansen en verdedigde erg strak. Toch kreeg Regio’72 na verloop van tijd meer moeite met de afronding van de kansen. De ploeg uit Vaassen wist dit te maskeren door strak te verdedigen, maar lang zou het niet duren voor de ploeg uit Moordrecht zou gaan scoren.

In de 22ste minuut stond Regio’72 nog met 6-3 voor, maar bij rust gingen de ploegen met een gelijke score de kleedkamer in. Na rust lieten de IJsselvogels zien waarom zij ongeslagen bovenaan stonden. Binnen vijf minuten stond de virtuele kampioen met drie doelpunten verschil voor en deze voorsprong zou de ploeg ook niet meer weggeven. Regio’72 probeerden de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en kwam een kwartier voor tijd nog terug tot twee doelpunten verschil achterstand. Maar deze korte opleving verdween weer toen de ploeg wederom verzaakte te scoren.

Ondanks moedig gestreden te hebben, verloor Regio’72 de partij. De eindstand van 11-16 kan enigszins geflatteerd genoemd worden, vooral als men kijkt naar de openingsfase van het duel. De Vaassenaren kunnen dan ook beter hun energie focussen op het restant van de competitie. De ploeg zal nog flink aan de bak moeten om degradatie te voorkomen, ook al staan ze nu veilig, hopelijk staan ze dat over drie competitie dagen nog steeds. Volgende week staat de nummer twee KOAG op het programma, wederom een zware tegenstander. Maar als Regio’72 het sterke spel van de eerste twintig minuten vol zou kunnen houden, kunnen ze het elke ploeg in de competitie moeilijk maken.

Doelpunten:

Tim van Huffelen            3

Karel Mol                            2

Robin Zweekhorst          2

Willeke Kloezeman        2

Hidde Scholten                1

Karin van Huffelen         1