Sterk optreden Regio ’72 tegen HHV

Regio ’72 heeft de tweede wedstrijd op rij gewonnen. Na de moeizame wedstrijd vorige week in Zwolle tegen Oranje Zwart, die wel met 13-14 werd gewonnen, speelden de Vaassenaren deze week een veel beter duel. HHV werd met 22-20 verslagen.

Eerder dit seizoen verloor Regio ’72 op het veld van HHV. Deze keer kwam Regio ’72 zeer sterk uit de startblokken. De ploeg begon scherp en gedreven en legde de tegenstander uit Hollandscheveld zijn wil op. Na een time-out van HHV begonnen ook zij te scoren. Dit leidde tot een ruststand van 12-10.

Na de pauze haperden de scores eventjes aan Vaassense kant en leek het bij een 16-16 tussenstand een zeer spannende slotfase te gaan worden. Regio ’72 rechtte echter op tijd de rug. Met Marleen van der Haar binnen de lijnen werd snel weer een voorsprong gepakt. In de spannende slotfase bleef deze in stand en kon een verdiende 22-20 overwinning bijgeschreven worden.

Door het goede spel en beleving van de Vaassense ploeg en beleving was het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Na drie duels staat Regio ’72 op een tweede positie in de stand. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op kruisfinales voor promotie naar de eerste klasse. De eerstkomende twee weken is de ploeg vrij om op 12 maart in Hollandscheveld wederom tegen HHV aan te treden.

Scores Regio ’72: Hidde Scholten 6, Thomas Gerritsen 5, Jordi Molendijk 4, Pieter van der Giessen 3, Ruth Schoemaker 2, Erica Oosterhoff 1, Anne Stegeman 1.