Sterk Regio ’72 verliest van titelkandidaat

Regio ’72 ontving deze zaterdag de koploper en titelfavoriet Oranje Zwart uit Zwolle. In sporthal de Koekoek waren de ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd, maar liep Oranje Zwart in de slotminuten uit naar een 18-23 overwinning.

De Vaassense korfballers begonnen sterk aan het duel en pakten een 3-0 voorsprong. Vervolgens begon ook Oranje Zwart te scoren, maar lukte het Regio ’72 om veel duels te winnen. Oranje Zwart kwam hierdoor vaak tot korte aanvallen. Bij Regio ’72 stokte de scores ook enigszins waardoor Oranje Zwart toch een 4-6 voorsprong wist te pakken. Bij een 8-10 stand gingen de teams rusten.

Het begin van de tweede helft was andermaal voor de Vaassense ploeg. Binnen een mum van tijd was de achterstand goedgemaakt en met enkele wissels kreeg Regio ’72 meer vat op de Zwolse ploeg. Oranje Zwart had de tweede helft echter minder moeite de kansen te verzilveren, vooral hun topschutter miste bijna geen kans meer. Regio ’72 wist daar echter goede doelpunten tegenover te zetten, met een weergaloze combinatie tussen Jochem van der Haar en de scorende Remon van Essen als absoluut hoogtepunt.

Toen invalster Marjolein Oelemans de 18-19 tussenstand enkele minuten voor het einde op het scorebord bracht, leek nog alles mogelijk. Op dat moment liet Oranje Zwart echter zien niet voor niets de titelfavoriet te zijn. Met enkele zuivere schoten liepen de Zwollenaren uit naar een toch wat geflatteerde 18-23 eindstand. Regio ’72 heeft andermaal aangetoond goed mee te kunnen op dit niveau. Volgende week speelt Regio ’72 in Hengelo tegen HKC.

Scores Regio ’72: Jochem van der Haar 5, Willeke Kloezeman 4, Remon van Essen 3, Hidde Scholten 2, Annemarije Brummel 2, Marije van Huffelen, Marjolein Oelemans.