Technische Commissie: Strateeg

13 februari 2023

Weet jij wat van korfbal en groepsdynamiek, en hou je van denken in grotere lijnen? Communiceer je ook graag met mensen, en ben je niet bang om een beslissing te maken? De TC zoekt jou dan misschien wel!

Wat doen wij

De Technische Commissie (TC) zorgt er eigenlijk voor dat iedereen bij Regio'72 kan korfballen. Ze helpen bij het nemen van korfbal technische beslissingen, zoals wie de nieuwe hoofdtrainer wordt, of wie het best in welk team zou passen volgend seizoen. Ook communiceren ze met allerlei belanghebbenden, zowel intern (met trainers, spelers en scheidrechters) als extern (met bijvoorbeeld het KNKV en met andere korfbalverenigingen). Daarnaast regelen ze heel erg veel. Denk aan rijschema's, zaalhuur, wedstrijdkleding, zaalwacht, en de oefenwedstrijden.

Wat ga je doen?

De Technische Commissie zoekt iemand op korfbal technisch vlak. In jouw rol ga je bezig met vraagstukken als wie komt in welk team volgend seizoen, wie wordt de nieuwe hoofdtrainer, en wat worden de doelstellingen van de selectie. Maar ook op langere termijn ga je nadenken over korfbal strategie en waar je op korfballend vlak naartoe wil als vereniging. Echte grotere lijnen dus.

Wat maakt dit zo leuk

De TC zorgt er voor dat iedereen bij Regio'72 kan doen wat ze het leukst vinden, namelijk korfballen! Ook ben je een hele centrale commissie en sta je met iedereen van de club in verbinding. Door goed na te denken, te luisteren, en te regelen, zorg je er voor dat iedereen het zo goed mogelijk naar zijn/haar zin heeft.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • De TC komt vier keer per jaar samen. Drie keer voor aanvang van ieder seizoen, en een afsluitende sessie.
  • Je bent als strategisch lid van de TC ook contactpersoon voor de uitvoerende TC leden. Hierbij communiceer je over afspraken die strategisch gemaakt worden en uitvoerend van invloed (kunnen) zijn.
  • Gedurende het jaar ben je, naast de vergaderingen, ongeveer 2 uur per week bezig. Het zwaartepunt ligt hierbij halverwege de zaal bij de eventuele zoektocht naar een hoofdtrainer en in het voorjaar, bij het voorbereiden van het nieuwe seizoen.

Wat moet ik al kunnen?

  • Je weet wat korfbal is en wat belangrijke aspecten zijn aan korfballen en teamsport in het algemeen
  • Je kan lijnen uitzetten en deze ook uitvoeren
  • Je bent een echte verbinder, je communiceert duidelijk en makkelijk
  • Je communiceert makkelijk via mail, whatsapp en persoonlijk

Interesse?

Stuur een mailtje naar Maeike.van.essen@regio72.nl, bel naar 06-20217810, of spreek Maeike eens aan bij Regio’72!