Tegenvallende hervatting van het veldseizoen voor Regio ’72 1

De hervatting van het veldseizoen na de nodige zomervakantie verloopt tot nu toe niet zoals gewenst voor Regio ’72. Na de nederlaag tegen TOP vorige week tijdens de eerste uitwedstrijd, had Regio ’72 goede moed om te winnen van Oerterp. Het doorzettingsvermogen was er, maar helaas was de eindstand niet in het voordeel van Regio ’72 1.

De eerste thuiswedstrijd van Regio ’72 in de tweede klasse. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Op het veld staan staan Ruth Schoemaker, Annemarije Kerkdijk, Robin Zweekhorst, Ricardo Hulleman, Tim van Huffelen, Karin van Huffelen, Carmen Gensen en Hidde Scholten te popelen om te beginnen. Na het startsignaal maakt Ruth Schoemaker al snel het eerste doelpunt. De wil om te winnen is er zeker binnen dit team die al een hele tijd samen speelt en dus goed op elkaar is ingespeeld. Helaas volgen er na dit eerste doelpunt voor Regio ’72 nog meerdere doelpunten van de spelers van de Friese korfbalvereniging Oerterp. Na een mooi doelpunt van Robin Zweekhorst, een strafworp van Hidde Scholten en een prachtig schot van Ricardo Hulleman gaan de spelers met een stand van 4-5 de rust in.

Na de rust scoort Ricardo Hulleman al snel de gelijkmaker 5-5. Alle kansen liggen weer open. Na enige tijd in de tweede helft kiest coach Pascal Selker er voor om Karin van Huffelen te wisselen voor Willeke Kloezeman. Helaas komen er nog een aantal doelpunten voor Oerterp bij en blijven de doelpunten voor Regio ’72 uit. Er zijn veel kansen, er komen veel ballen tegen de korf waardoor het lastig is de bal weer af te vangen. Dit leid tot veel balverlies en natuurlijk geen scores.

Eindstand 5-8 in het voordeel van de Friese korfballers uit Oerterp.

Volgende week staat er een uitwedstrijd gepland tegen Juventa/GoedeOrde in Hardenberg.