Teleurstellende start zaalseizoen Regio ‘72

Regio ’72 is het zaalseizoen teleurstellend gestart in de tweede klasse D. Op bezoek bij promovendus Midlandia in Bunnik kon Regio ’72 geen grip krijgen op de aanvallers van de tegenstander. Dit resulteerde in een 26-21 nederlaag.

Regio ’72, waar Thomas Gerritsen een basisplaats heeft gekregen, kende een uitstekende voorbereiding met drie goede winstpartijen. Dit bleek echter geen opmaat voor de competitiestart. Coach Pascal Selker had zijn ploeg op het hart gedrukt scherp te starten en geen ruimtes weg te geven. Dit werd echter niet goed opgepakt.

De beginfase was duidelijk voor promovendus Midlandia dat een grote werklust voor de dag legde en bovendien nauwelijks kansen liet liggen. Via een snelle 2-0 voorsprong hield Midlandia tot 7-5 de leiding. Vanaf dat moment begon Regio ’72 sterker te spelen in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Dit leidde vlak voor rust tot een 10-11 voorsprong voor de Vaassenaren.

Door meteen na de hervatting twee keer te scoren leek Regio ’72 alsnog af te gaan stevenen op een overwinning. Niets bleek minder waar. Midlandia knokte zich weer terug en tot een 17-17 tussenstand kon de wedstrijd alle kanten op. Midlandia overtuigede meer en wist binnen een zeer kort tijdsbestek zes keer op rij te scoren. Invaller Ricardo Hulleman wist bij Regio ’72 nog drie keer de korf te vinden, maar het lukte de ploeg niet meer om de schutters van Midlandia af te stoppen. De scheidsrechter floot af bij een 26-21 eindstand.

Een terechte nederlaag voor de Vaassenaren, die de ploeg grotendeels aan zichzelf te wijten had. Weliswaar was Midlandia een makkelijk scorende en hard werkende ploeg, Regio ’72 benaderde niet het niveau wat zij in de oefenwedstrijden wel haalden. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Oranje Zwart in Zwolle kunnen de Vaassense korfballers laten zien, dat zij tot meer in staat zijn. Om 18.00 uur in sporthal De Wieken.