Tijd voor een ommekeer voor Regio’72.

Zoals de titel al zegt, werd het thuis tijd voor een ommekeer voor Regio’72. Na vele wedstrijden met grote aantallen verloren te hebben, kon zaterdag 28 november de dag van de ommekeer zijn. Kesteren, de tegenstander, staat net als Regio’72 onderaan ranglijst. De kansen zijn er! Natuurlijk die zijn er altijd, maar dit klinkt bij voorbaat al goed.

Regio’72 begon deze wedstrijd dan ook met een voorsprong. Ruth Schoemaker opende de score met een prachtig afstandsschot. Wat volgde was een wedstrijd waarbij de doelpunten om en om vielen. Kersteren gaf Regio veel druk, dit ten nadele van het spel van Regio. In deze fase van de wedstrijd liep Regio achter de feiten aan. Het was Kersteren die steeds een punt voorsprong behield. De laatste 10 minuten voor de rust leek Regio wakker te zijn geschud en kwam er meer vechtlust in het spel. Net alsof de gedachten: dit gaat ons niet gebeuren, door hun hoofden spookten. Vlak voor rust werd daarom de voorsprong toch gepakt. Met 7-6 ging Regio’72 de rust in.
Na de rust geen wissels en Regio’72 ging in dezelfde basis verder. De vechtlust die er voor de rust was, werd meteen in de tweede helft  weer zichtbaar. Het werd een attractieve 2de helft met mooie doelpunten.  Zelfs een paar mandloze doelpunten maakten de wedstrijd zeer aangenaam om naar te kijken. De uitloop begon al meteen in de tweede helft. Nadat Annemarije Kerkdijk een duw in haar rug kreeg en daarop een strafworp volgde, wat benut werd door Hidde Scholten, kwam Regio’72 los (8-6). Waar Kesteren verzuimde te scoren, had Regio’72 daar in tweede helft geen last van. Bij een stand van 17-8 werd er in de laatste zes minuten gewisseld. Liliane Klopman kwam er in voor Ruth Schoemaker en Jesper Mentink nam de plaats in van Tim v. Huffelen. Twee spelers, die wel een publiekwissel verdiende. De flow waarin Regio’72 zat kwam goed tot uiting in het doelpunt die Jesper met één hand scoorde in de laatste minuut. Hierdoor kwam de stand op 18-10 te staan.

Het publiek was gekomen voor de dag van de ommekeer en die was er! Een wedstrijd waarbij Regio zich pas in de 2de helft los kon komen van de tegenstander. Volgende week is er geen competitie voor het vlaggenschip en op 12 december speelt Regio’72 een uitwedstrijd in en tegen Tiel. Tiel staat 1 punt boven Regio’72, bij winst stijgt Regio weer een plek op de ranglijst. Laat de wedstrijd tegen Kersteren Regio’72 goede moed geven om deze stijgende lijn vast te kunnen houden