Uitstekende seizoensafsluiting Regio ‘72

Het team van vertrekkend coach Jasper Keizer heeft het veldseizoen uitstekend afgesloten door ruim te winnen met 9-16 bij hekkensluiter De Zwaluwen. Hiermee eindigen de Vaassense korfballers op een zeer verdienstelijke tweede plaats in de eerste klasse B.

Nadeel voor de Vaassenenaren in dit slotduel was dat de wedstrijd gespeeld werd op natuurgras. Bovendien waren de speelsters Linda van der Wal en Marije van Huffelen nog steeds niet beschikbaar vanwege blessures. Zij werden echter uitstekend vervangen door Annemarije Kerkdijk en Rosanne Wassink.

Regio ’72 begon de wedstrijd zeer scherp en liep binnen een mum van tijd uit naar een 1-4 voorsprong. Vervolgens verslapten de Vaassenaren en begon de thuisploeg beter te schieten. Dit resulteerde in een snelle ommekeer waardoor De Zwaluwen met 8-6 voorkwam. Vlak voor de pauze wist Regio ’72 de ruststand alsnog op 8-8 te bepalen.

Na de pauze lieten de Vaassenaren zien niet voor niets bovenin de eerste klasse mee te draaien. Het lengteoverwicht werd goed benut, waardoor lange aanvallen gespeeld werden met vele kansen. Bovendien werd er strakker verdedigd. Regio ’72 pakte al snel een voorsprong en De Zwaluwen wist uiteindelijk slechts eenmaal te scoren in het tweede bedrijf.

In de slotfase bracht  coach Jasper Keizer de jeugdspelers Ruth Schoemaker en Thomas Veldhuis in de ploeg. Beiden kenden een prima debuut en speelden uitstekend mee. Uiteindelijk werd de eindstand op 9-16 bepaald in het voordeel van de Vaassense korfballers.

Hiermee eindigt Regio ’72, dat vorig jaar pas promoveerde vanuit de tweede klasse, op een uitstekende tweede plaats achter de ongenaakbare Amsterdamse kampioen AW/DTV. Een unieke prestatie in de Vaassense clubhistorie. Een beter afscheid hadden trainer Jasper Keizer en speelster Willeke Kloezeman zich niet kunnen wensen.