Update voortgang competitie 

Naar aanleiding van de recente corona maatregelen plaatsten wij al een aantal berichten in de apps van onze teams, met name om jullie voor komende zaterdag zo snel mogelijk duidelijk te geven. Inmiddels heeft de tweede kamer helaas ook ingestemd met het deels stopzetten van sportend Nederland, dit betekent dat er na 17.00 uur niet in clubverband gesport mag worden.

De KNKV roepen de clubs op hun leden zoveel mogelijk gelegenheid te bieden om op een verantwoorde manier te korfballen. Sport is essentieel, zeker in deze tijd! Wij sluiten ons daar bij aan. Hoe meer we elkaar kunnen blijven zien en blijven sporten hoe beter! Voor de wedstrijden betekent dit dat alle wedstrijden die vóór 17.00 uur gespeeld kunnen worden door mogen gaan. Dit geldt zowel voor breedte- als wedstrijdkorfbal, met daarbij de kanttekening dat die laatste niet meetellen voor de competitie en dus als oefenwedstrijden beschouwd moeten worden. Zie voor het volledige bericht van het KNKV: https://www.knkv.nl/voortgang-zaalcompetitie-2021-2022/ 

Wij kiezen er als club voor om in ieder geval de breedtekorfbal wedstrijden zoveel mogelijk te spelen. Ook de kangoeroetrainingen op zaterdag gaan door. In het breedtekorfbal spelen al onze jeugdteams, ons 3e en 4e seniorenteam, en ons midweekteam. Kenmerkend voor de midweek is dat deze wedstrijden doordeweeks ’s avonds gespeeld worden, dus deze komen helaas sowieso te vervallen. 

Ons 1e en 2e seniorenteam spelen wedstrijdkorfbal en de meeste wedstrijden zijn na 17.00 uur gepland. Over de enkele wedstrijd die de komende weken wel gespeeld zou mogen worden zijn we in overleg over de wenselijkheid daarvan. Zoals het er nu naar uit ziet start in januari een aangepaste competitie voor deze teams.

Verder zijn we bezig met het aanvragen van extra zaal uren op de zaterdag en evt. de zondag om te kunnen trainen en ook als er verder gaten in het programma vallen proberen we die in te zetten voor training. Meer info daarover volgt! Hou verder ook het programma in de gaten voor de scheidsrechters en zaalwacht.

Het wordt dus (nog) niet de normale competitie waar we zo naar verlangen, maar laten we proberen fit en gezond te blijven en er met z’n allen wat van te maken! 

Sportieve groet, bestuur en TC Regio’72