Veranderingen Kantine

De kantine van Regio’72 is in veel opzichten erg veranderd. Er is een fris nieuw kleurtje op de wanden gezet en alles ziet er weer spic en span (dit is een schoonmaakmiddel uit de VS 1933)  uit.

Ook hebben we prachtig gordijnen en achter de bar zijn inmiddels door Wim en Theo mooie roeden aangebracht en daar hangen ook al gordijntjes.

Trouwens deze nodigen je erg uit om poppenkast te gaan spelen, maar het leven is al een poppenkast, dus doen we dat maar niet.

High Tech is ook binnen gekomen in de vorm van een prachtige moderne jukebox (ook al weer een term van vroeger).

De koelkast is groter gegroeid. Dat is ook een vooruitgang en vooral voor de oudere barkeepers. Nooit meer op de grond liggen, om de koelkast aan de onderkan bij te vullen. Hulde aan de Coca Cola.

Nieuwe lampen in de kleedkamers, kan de jeugd in ieder geval helemaal schoon naar huis, zien ze ook dat de kleedkamer nog niet helemaal schoon is. Ook dat is weer een groot voordeel.

Maar de grootste verandering is toch wel de mensen aan de bar! Vroeger (vorig jaar dus) zaten er mannen en  vrouwen,   jongens en meisjes  aan de bar en dan gingen de gesprekken over de wedstrijden. De tactiek werd besproken, spelers werden geanalyseerd en teams samengesteld.  De scheidsrechters werden de hemel in geprezen  of tot aan de enkels afgebrand. Dat ging dus meestal over de sport!

De jonge jongens hadden het over de meiden en de meiden beoordeelden de jongens .  En dat ging dan weer niet altijd over de sport !

Opeens is er iets anders aan de hand………….. de mensen zijn veranderd! Het gaat niet meer over korfballen, nee  er komen briefjes met allemaal nummers op tafel en boeken en stapeltjes papiertjes met een elastiekje er om heen. Waar gaat dit over?

Het korfbalplaatjes virus zit in de club. Dat is toch  iets voor de kinderen van de club?  Moeders en Oma’s gaan boodschappen doen en krijgen een zakje met plaatjes en die zijn voor de kinderen.

Nou geloof het maar niet. Die ouderen geven die echt niet aan de kinderen.  Nee, voordat de stofzuiger voor de dag komt, komt eerst het plaatjes boek voor de dag en plakken.

Doen ze  dat dan voor de kinderen, nee echt niet het is hun boek en die moet vol!!

Alleen huismoeders doen dat, nee hoor,  uit alle lagen van de bevolking zijn ze er mee bezig.  Zelfs directeuren van scholen heb ik zien ruilen met plaatjes. Stoere jongens vergeten een pilsje te kopen, ja er zijn zelfs jongens(mannen) bij die limonade kopen i.p.v. een pilsje.

Ze willen, denk ik, helder blijven. Je zult maar een paar pilsjes teveel op hebben en je mist plaatje 67, dat vergeef je jezelf toch nooit!

Ja er is veel veranderd bij Regio72.

Ik zie hem al aankomen ——– het zwarte gat——- !!!!!!

Het boek is vol, alle plaatjes zijn veroverd. Er valt niets meer te ruilen! Het boek is al tig aantal keren doorgebladerd.

Wat nu?

Misschien maar weer over de korfbal gaan praten? Tactiek, Teams,  Scheidsrechters, Trainers, jullie komen dan weer aan de beurt!

Reken er dan weer op een normale club, waar de mannen een biertje bestellen en de meiden het over de jongens hebben en de jongens weer over de meiden.

De moeders weer over de was en het stofzuigen.

Het korbalplaatjesvirus gaat over, neem dat van mij aan.

De groeten van een vrijwillige barkeeper (voor velen bekend als ome Wim)

Tot aan de bar.