Verdiende overwinning Regio ’72 op KIOS

Afgelopen zaterdag stond titelkandidaat KIOS klaar om de strijd aan te gaan met de Vaassense korfbal formatie. Tijdens een enerverende wedstrijd met wisselvallig scoreverloop bleek Regio ’72 de sterkste ploeg. De Vaassenaren besloten de wedstrijd met een verdiende 18-15 overwinning en speelden zich hierdoor praktisch veilig om niet te degraderen.

Een zware wedstrijd stond op het programma, de heenwedstrijd had Regio ’72 een pas op de plaats moeten maken en werden zij door KIOS vernederend verslagen. Na een goede periode van de Vaassenaren, waarbij zij vooral thuis punten pakten. Was het tijd geworden voor een nieuwe krachtmeting tussen de twee clubs.

Regio72 begon de wedstrijd erg sterk. In de eerste minuten werd er door beide ploeg veel gescoord, maar Regio ’72 wist al snel een voorsprong te nemen van drie doelpunten. De Vaassenaren gaven weinig kansen weg, scoorde zelf gemakkelijk en bleven de tegenstander domineren.

De ruststand was 11-8, een realistische weergave van het wedstrijdbeeld. De meeste van de Vaassense doelpunten waren gescoord door de heren Tim van Huffelen en Karel Mol. KIOS kon bij blijven door de vele vrije ballen die zij er in schoten.

De tweede helft begon KIOS erg sterk zij wisten de achterstand in korte tijd om te zetten in een voorsprong en lieten de Vaassenaren weten dat de tweede helft begonnen was. De boodschap kwam gelukkig over. Regio72 herpakte zich en bouwden opnieuw te score uit na een stabiele voorsprong van drie doelpunten. De eindstand werd 18-15.

Deze terechte overwinning op een titelkandidaat is voor Regio72 een grote stap na de realisatie van hun doel: overleven in de eerste klasse. Degradatie is bijna uitgesloten en het vlaggenschip van de club kan stiekem naar boven gaan kijken in plaats naar beneden. Volgende week staat VDW-OLS uit Assen op het programma. Ook deze ploeg strijd voor de titel, misschien kunnen de Vaassenaren dan weer voor een verrassing zorgen.