Versoepeling corona maatregelen per 1 juli

Per 1 juli wordt er een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

De belangrijkste versoepelingen voor ons op een rijtje:

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden als het voor de sport noodzakelijk is. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Je telt dan eigenlijk gewoon als toeschouwer.

Buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten hebben spelers geen fysiek contact dus bijvoorbeeld geen high-fives bij het vieren van een overwinnings-moment.
 

Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar. Trainers houden wel 1,5 meter afstand met sporters van 13 jaar en ouder tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport;

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan, Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Voor toeschouwers en publiek gelden maximale aantallen, voor buiten is dit een max. van 250 toeschouwers.

Ouders mogen dus ook weer op het sportveld, er is nog wel een Coco aanwezig, meestal is dit de kantinedienst.

Het clubhuis gaat weer open. Wij volgen de richtlijnen van de KHN (koninklijke horeca Nederland) en NOC/NSF. Ook hier geldt uiteraard de 1,5 meter regel en we hebben nog een aantal maatregelen getroffen. Volg deze goed op en gebruik je gezond verstand. Belangrijk om te weten is dat er alleen met pin betaald kan worden.