Wat eten we vandaag? Volg het zomerkamp menu!

Eindelijk vakantie, in deze eerste week zijn we natuurlijk gewend op zomerkamp te gaan met z’n allen. Wil je een klein beetje zomerkampgevoel? Volg dan het onderstaande weekmenu! Let op, de recepten zijn voor 63 personen 🙂

Zaterdag 18 juli – pasta en sla

Benodigdheden

  • 3 KG Macaroni
  • 3 KG Penne
  • 6 kroppen ijsberg sla
  • 12 komkommers
  • 20 eieren
  • 1 fles slasaus
  • 2 potten augurken
  • 4 doosjes tomaten
  • 5 KG rundergehakt
  • 8 zakken italiaanse groente
  • 8 zakjes macaroni kruiden
  • 2 liter tomatensaus
  • 11 liter vanille yoghurt

Bereiding
Kook de eieren 8 minuten en laat dit goed afkoelen. Snij de sla in kleine stukjes en maak het spoel af  met water. Laat de sla goed uitlekken. Snij de tomaten, augurken en komkommer in kleine stukjes en meng dit door de sla. Snij de eieren in dunne plakjes en verdeel deze over de 8 schalen. Voeg de slasaus als laatste toe.

Kook de pasta in 2 grote pannen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak het gehakt rul in een grote braadslee. Voeg de groente toe en laat dat even meebakken. Maak ondertussen de macaroni mix klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de mix en de tomatensaus door de groente/gehakt en verwarm dit al roerend.

Serveer de pasta en de saus apart. Niet iedereen houdt van groente.

Dessert: verdeel de vanille yoghurt over 63 schaaltjes.

Zondag 19 juli – Aardappels, worteltjes, doperwten, gehaktbal

Benodigdheden

  • 6 kg doperwten
  • 12 blikken worteltjes
  • 70 gehaktballen
  • Jus
  • 20 kg aardappels
  • 6 liter vanille vla
  • 6 liter yoghurt

Voorbereiding:

Begin op tijd met het schillen van de aardappels. Vraag na het ontbijt een aantal veteranen om te helpen. Let op, je kunt nat worden bij het schillen.

Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water, 15 a 20 minuten. Prik met een vork in de aardappels om te zien of ze gaar zijn.

Verwarm de doperwten en de wortels in 2 aparte pannen totdat ze goed warm zijn, niet laten koken.

Verhit de gehaktballen in een grote braadslee en voeg aan het einde de warme jus toe.

Dessert: meng de vanille vla en yoghurt in 63 schaaltjes, voor de liefhebber kan er nog een beetje ranja bij.

Maandag 20 juli – Pannenkoeken

Benodigdheden

  • 20 kg pannenkoeken mix
  • 2 kg uien
  • 1500 gram champignons
  • 1500 gram spekreepjes
  • 8 schenkstrook
  • 8 poedersuiker
  • 8 watermeloenen
  • 24 bananen
  • 1 liter zonnebloem olie

Begin rond 14.00 met bakken, je hebt 4 koekenpannen nodig. .

Maak het beslag volgens de aanwijzing op de verpakking klaar.

Verhit een klein beetje zonnebloemolie in de pannen. Giet in elke pan beslag en wacht totdat de bovenkant mooi droog is, flip vervolgens de pannenkoek en bak de andere kant. Herhaal bovenstaande handeling 90 keer per pan. Bak de spekreepjes in een grote pan lekker bruin, voeg vervolgens de uien en champignons toe en bak dit even mee. Deze mix gebruiken we als garnering op de pannenkoeken.

Serveer de pannenkoeken op schalen, serveer de garnering in 8 aparte schalen. Haal na 5 minuten de lege schalen op en vul deze nogmaals, herhaal dit totdat alles op is.

Dessert

Snij de meloen in 8 stukken en deel deze rond op schalen samen met de bananen.

Dinsdag 21 juli – Chinees (en lunch op locatie!!!!)

Let op! De lunch (broodje knakworst) wordt vandaag van 12.00 – 13.00 geserveerd op locatie, namelijk bij de kerk in het centrum van Oene. Reserveren : 06 518 53 991

 Benodigdheden Chinees

  • 4,5 kg varkensvlees
  • 5 kg kipfilet
  • 6 kg rijst
  • 14 potten zoetzure saus
  • 12 potten kerriesaus
  • 1 fles wokolie
  • 5 zakjes nasi kruiden
  • 1 kg hamblokjes
  • 1 fles ketjap
  • 1 fles zoetzure chilisaus
  • 1 kg gebakken uitjes
  • 10 zakken kroepoek
  • 1 potje sambal
  • 8 komkommers
  • 6 potten augurken
  • 3 potten atjar
  • 5 zakken chinese roerbak groente
  • 20 liter aarbeien yoghurt

Snij de kipfilet en het varkensvlees in kleine stukjes. Bak deze in 2 grote pannen mooi bruin. Voeg de zoetzure saus toe aan het varkensvlees en de kerriesaus toe aan de kip. Verhit het geheel, niet laten koken.

Kook de rijst volgens de verpakking. Roer tijdens het koken goed door zodat er geen klonten in komen. Giet de rijst af en laat dit nog even staan in de pan.

Bak de nasigroenten in een grote braadslee, voeg daarna de hamblokjes toe en vervolgens de helft van de rijst. Roer dit goed en laat het heel even bakken.

Snij de komkommer in plakjes en schenk hier de zoetzure chilisaus overheen. Verdeel alle bijgerechten in schaaltjes en verdeel dit over de tafels. Zet de grootste schalen bij de leiding, zij eten vandaag het meest.

Dessert

Verdeel de aardbeien yoghurt over 63 schaaltjes.

Woensdag 22 juli – Patat + hamburger

Benodigdheden

  • 65 hamburgers
  • 65 personen frites
  • 2 flessen curry
  • 4 flessen fritessaus
  • 2 flessen ketchup
  • 3 kg rauwe worteltjes
  • 8 potten appelmoes
  • 4 rode paprika
  • 4 gele paprika
  • 3 komkommers
  • 2 kg tomaten
  • 65 witte bolletjes
  • 1 kg uitjes
  • 65 waterijsjes

Bel de lokale Piet Friet en bestel de frites.

Snij de komkommer, tomaten en paprika’s in langwerpige stukjes zodat je ze makkelijk met de handen kan pakken.

Gril de hamburgers op een grote BBQ.

Verdeel alles over de 8 tafels. Zorg dat je nog wat frites achter de hand hebt voor de grote eters.

Dessert: deel de ijsjes uit

Donderdag – Broodje gezond+soep

Benodigdheden

  • 3 bruine broden
  • 3 witte broden
  • 160 eieren
  • 90 witte bolletjes
  • 40 bruine bolletjes
  • 2 kg kaas
  • 1,5 kg ham
  • 1,5 kg spekreepjes
  • 15 liter tomatensoep
  • 12 liter kippensoep
  • 8 komkommers
  • 2 krop ijsbergsla
  • 2 flessen ketchup
  • 2 flessen mayonaise
  • 2 flessen curry
  • 2 kg tomaten
  • 1 peper
  • 1 zout

Kook 60 eieren 8 minuten en laat deze afkoelen

Snij de komkommer en tomaat in dunne plakjes. Snij de sla en was deze goed.

Verwarm de soep in 2 grote pannen.

Klop de eieren en roer deze tijdens het bakken door elkaar. Bak ondertussen de spekreepjes lekker uit. Serveer alles in buffet vorm op een grote tafel.

Dessert: restant ijsjes en fruit van de vorige dagen.

Vrijdag BBQ

Bel Casa di Verdi en slagerij Kroon
Casa di Verdi: 06 1450 1350
Slagerij Kroon: 0578 570 490