Wederom winst voor Regio ’72 1

Wederom winst voor Regio ‘72

Prachtig weer, geen wind, veel publiek… Voor de spelers van de Vaassense korfbalvereniging een perfect begin van een thuiswedstrijd. Dat de spelers van Regio ’72 er zin in hadden na de winst van vorige week was duidelijk zichtbaar.

De scheidsrechter heeft het startsignaal nog niet gegeven of er is al een vrije bal voor Regio’72. Dat het een pittige wedstrijd gaat worden is nu al te zien. De vechtlust is duidelijk aanwezig en de winst van de vorige thuiswedstrijd heeft de spelers duidelijk goed gedaan. Al snel volgen er nog drie kansen voor nadat Carmen Gensen de bal van de Friese korfbalvereniging Pallas heeft onderschept. Pallas staat gelijk met Regio ’72, dus winst is zeer welkom tijdens deze wedstrijd. De eer van het eerste doelpunt in deze wedstrijd is van Hidde Scholten, hij scoort het openingsdoelpunt door middel van een strafworp. Regio ’72 speelt sterk en heeft veel balbezit. Toch worden de echte kansen in de eerste helft nog niet echt afgemaakt. Er is veel schot op de korf, maar als de iets minder slordig waren geweest in de afwerking was de stand nog hoger geweest in het voordeel van Regio ’72. Toch blijven ze goed verdedigen en krijgen de Leeuwardense tegenstanders niet veel kans om meer doelpunten te maken als Regio ’72. Even lijkt het er op dat de vechtlust is verdwenen nadat Pallas een aantal doelpunten maakt, gelukkig is dit maar voor even en kunnen de spelers met een stand van 6-5 de rust in.

De tweede helft van de wedstijd gaat iets gelijker op. Maar de Vaassense top korfballers blijven vechten. De gehele tweede helft is het scorebord in het voordeel van Regio ’72, met uit eindelijk een eindstand van 13-10.
De doelpunten zijn gemaakt door: Tim van Huffelen 5, Robin Zweekhorst 3, Hidde Scholten 3 en Ricardo Hulleman 2.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen het Zwolse Oranje-Zwart op het programma.