Word ook Korfbalmaster!

Lopen met de bal, verdedigd schieten, snijden over een tegenstander of de afstand bij een vrije bal. Ken jij alle ins en outs van onze spelregels? In samenwerking met NOC*NSF biedt het KNKV jullie de mogelijkheid je spelregelbewijs te halen. Hiervoor is een speciale website gemaakt: www.korfbalmasterz.nl.

Dit is een officiële website van het KNKV. Met aantrekkelijke beelden kun je op een leuke én leerzame manier de spelregels beter leren begrijpen en ermee oefenen, om vervolgens een eindtoets te doen.

Binnen Regio’72 vinden we dit een goed initiatief; je leert van jongs af aan de regels beter te accepteren en toe te passen tijdens de wedstrijd. Als speler maar ook als trainer/coach, toeschouwer en uiteraard als scheidsrechter.

Alle leden vanaf 14 jaar mogen meedoen, en wij zien graag dat velen van jullie dit spelregelbewijs gaan halen. Dit jaar (tot 31 december 2016) wordt de eindtoets gratis aangeboden door de bond, daarom hebben wij actie ondernomen en krijgen alle spelende leden vanaf 14 jaar waarvan het mailadres bij de ledenadministratie bekend is de inlog gegevens opgestuurd per mail. Heb je geen mail ontvangen? Geef je mailadres door en je ontvangt de inloggegevens alsnog! (Spelende leden die de spelregelcursus al gehaald hebben krijgen deze mail uiteraard niet meer.)

Je kunt nu al gaan oefenen op de site met oefenvragen op 20 verschillende spelsituaties. Je kunt ook meteen proberen de eindtoets te maken. Ga jij die uitdaging aan? Natuurlijk staat er ook een document op de site met de belangrijkste regels. Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.

Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen. Als het je binnen 3 pogingen niet is gelukt kan je aan ons vragen om het opnieuw aan te vragen.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij Marije van Huffelen (marijevanhuffelen@gmail.com) of Tim Kamphuis  (Timkamphuis90@gmail.com)