Zegekar Regio ’72 loopt schade op in Tietjerk

Aan de zegereeks van 5 overwinningen op rij van het eerste team van Regio ’72 is afgelopen zaterdag een einde gekomen. Het team van trainer Pascal Selker was uiteindelijk niet bestand tegen de vechtlust van Tietjerk, de thuisspelende mede-koploper in de tweede klasse. Tot tien minuten voor tijd was het een felle gelijkopgaande strijd tussen twee ploegen die vol voor de winst gingen. De thuisploeg trok in de slotfase de winst naar zich toe en versloeg Regio ‘72 met 16 – 13.

Omdat Regio ’72 de laatste periode goede resultaten geboekt had, en de concurrentie hier en daar puntjes liet liggen, was de wedstrijd tegen Tietjerk plotseling een zwaarbeladen duel. Beide ploegen streden vol voor voor de winst, waarbij duidelijk was dat vooral Tietjerk dit met fysieke middelen probeerde, terwijl Regio ’72 vooral korfballend de friezen wilde overklassen. Tietjerk kwam beter uit de startblokken en stond na 8 minuten al op een 3 – 1 voorsprong. Regio ’72 had moeite om goed in het aanvallende spel te komen, omdat Tietjerk zeer agressief verdedigde. Elke keer werd het randje van acceptabel lichamelijk contact gezocht, waarbij de scheidsrechter meer dan gemiddeld toestond. Regio ’72 probeerde toch de draad op te pakken, de ploeg hield zichzelf goed staande en klampte aan. Nadat Regio ‘72 na 22 minuten wedstrijd even op een voorsprong had gestaan (5 – 6) was in de eerste helft verder een gelijkopgaande strijd te zien, waarbij Tietjerk vlak voor rust scoorde en met een 9 – 8 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Het was duidelijk dat de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Regio ’72 mocht hopen dat de fysieke kracht van de friezen niet de hele wedstrijd volgehouden kon worden, zodat de wedstrijd op zuiver korfballend vermogen beslist zou worden. Nadat Tietjerk echter scherper uit de kleedkamer kwam en hierdoor weer op drie punten voorsprong kwam, moest de Vaassense hoofdmacht zich echter eerst weer terugknokken in de wedstrijd. Op een 13-13 tussenstand, tien minuten voor tijd leek het duidelijk dat Regio ’72 nu door moest kunnen stoten naar de overwinning. Tietjerk leek even niet meer bij machte om te scoren, terwijl de vaassenaren duidelijk het betere van het spel hadden. Het liep echter anders af. Regio ’72 miste wat kansen waardoor Tietjerk ondanks het spelbeeld, toch niet op achterstand kwam. Met een slotoffensief van Tietjerk, waarbij alle laatste krachten uit de friese tenen ingezet werden, viel het muntje toch in het voordeel van Tietjerk. De fysieke strijd op het randje, aan het einde van de wedstrijd, werd door de scheidsrechter uit Vaassens oogpunt ten onrechte gedoogd, maar daar koopt Regio ’72 niets voor. Ook de inbreng van wisselspelers Karel Mol en Marije van Huffelen, konden het tij niet doen keren. De eindstand van 16 – 13 levert uiteindelijk gewoon nul punten op. Jammer, maar daar moeten de Vaassenaren het mee doen.

De strijd in poule 2B is echter nog lang niet gestreden. Theoretisch maken nog vijf van de acht ploegen (waaronder Regio ’72) kans op het kampioenschap, en dat met nog maar drie speelrondes te gaan. Zaterdag 8 februari speelt Regio ’72 tegen Sparta Zevenhuizen. Deze ploeg is mede kampioenskandidaat, en staat samen met Tietjerk bovenaan in de competitie, 2 punten los van Regio ’72. De wedstrijd begint om 19.15 uur in sportcentrum “de Wieken” te Vaassen.