Zomerkamp

 

Jaarlijks organiseert Korfbalvereniging Regio ’72 een zomerkamp voor alle leden van de vereniging. Ook dit jaar hebben zes enthousiaste vrijwilligers een programma samengesteld vol spellen en activiteiten, dit keer rond het thema: onderwaterwereld. We kijken terug op een geweldige week, waarin veel gefietst, gespeeld en gelachen is en waar misschien zelfs nieuwe liefdes zijn ontstaan. Tot volgend jaar!
Nadat op vrijdag gecontroleerd was of alle fietsen waterproof waren, gingen de deelnemers op zaterdag 11 juli vol goede moed op de fiets richting het verre Willemsoord, wetende dat ze een fantastische week te wachten zou staan.

Na aankomst mocht er eerst even uitgepuft en rustig uitgepakt worden, waarna de keukenprins en -prinses     de deelnemers verblijdden met een heerlijke, gezonde maaltijd. Door een sponsoring was er tijdens het kamp elke dag een overvloed aan verschillende soorten fruit aanwezig! Na een avondspel en een stapavond in Steenwijk, konden de deelnemers op zondag verschillende workshops volgen die allemaal iets met het thema te maken hadden. Hierbij werden levensgrote bellen gemaakt, ballonvissen geknutseld en lekkerbekjes (koekjes) gebakken. De sport- en speldag stond dit jaar in het teken van de Atlantische Spelen en het verhaal van De Kleine Zeemeermin, waarbij alles zusjes van Ariel strijden om de hand van de prins. In de avond kwamen oude superhelden Meerminman en Mosseljongen uit Spongebob nog langs om een hilarisch avond spel te doen.

Zeesterretje, die iedere avond na het eten een spelletje kwam doen, kwam dinsdagochtend huilend het dagverblijf binnen met de mededeling dat zijn vriendje Nemo verdwenen was. Aan de deelnemers de taak Nemo tijdens de fietstocht weer terug te vinden. Gelukkig is Nemo aan het eind van de dag weer herenigd met Zeesterretje zodat iedereen weer rustig kon slapen. Woensdagochtend werd een spel in Steenwijk gedaan. Vervolgens gingen de deelnemers ’s middags druk bezig met de voorbereidingen voor de Super ‘’Fish’’ Bowl, die ’s avonds voor familie en vrienden van de kampgangers werd gespeeld.

Met fantastisch zonnig weer zijn we donderdag naar Giethoorn gegaan. Daar hebben we de hele dag lekker op het water in een kano of fluisterboot rondgevaren. Het was zonnig en heet, voor sommigen zelfs iets té: die namen een frisse duik door hun kano om te laten slaan.

Op de laatste dag van het kamp zijn we naar een buitenbad in de buurt geweest. De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, die mogelijk gemaakt werd door cateringbedrijf Casa di Verdi, een spetterende bonte avond en een disco waarbij iedereen zelfs verkleed was!

We kijken terug op een geweldige week, waarin veel gefietst, gespeeld, geknutseld en gelachen is en waar misschien zelfs nieuwe liefdes zijn ontstaan. Tot volgend jaar!

Wie gaan er al mee..?  Kampeerboerderij Foto’s 2016 Informatie flyer – Wat is zomerkamp?