Zomerkamp leiding

1 oktober 2023

Wil jij je organisatietalent inzetten om quizzen en bosspellen bedenken, om één week per jaar de leukste week van het jaar te maken? Dat kan bij de Zomerkampcommissie, die zoekt nieuwe leden!

Wat doen wij

De Zomerkampcommissie organiseert het jaarlijkse Zomerkamp, in de eerste week van de zomervakantie. Het is een groep creatieve mensen, met iedereen zijn eigen kracht; de één kan ingewikkelde speurtochten bedenken, de ander presenteert graag een quiz, en weer een ander leest graag een verhaaltje voor het slapengaan voor. Er is jarenlange ervaring uit de vorige kampen dat je kan combineren met je eigen creativiteit. Afgelopen jaar is een start gemaakt met een vernieuwde opzet van het 5 dagen durende kamp in plaats van 8 dagen.

Wat ga je doen?

Je organiseert het kamp! Dat betekent een lange aanloop: vanaf februari beginnen de brainstorm sessies, vergaderingen en het organiseren. Met de hele commissie, in duo’s, of zelf ben je aan het bedenken en het regelen. Thema bedenken, spellen uitwerken, een vrachtwagen regelen die alle tassen kan brengen. Op het kamp zelf ben je samen verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen. Van opstaan tot en met naar bed brengen en alles daar tussenin. Gelukkig deel je veel verantwoordelijkheid met de mensen van de kookploeg, de barploeg, en met de andere volwassen kampgangers.

Wat maakt dit zo leuk

Heb je een hekel aan corvee? Hou je van woordgrapjes? Kan je tegen weinig slaap? Nee zonder gekheid: het leuke aan deze commissie is dat het creatief is, je kan er heel erg zelf invulling aangeven, het is heel gezellig, en dat je met zijn allen heel duidelijk ergens naartoe werkt. Je gaat er hard voor met zijn allen, het kost zeker in de weken in aanloop naar kamp en op kamp zelf veel energie… maar elk jaar staat er dan ook weer een prachtig resultaat, waar alle deelnemers elk jaar weer van genieten en wat een indruk maakt die je hele leven bij je blijft!

Waar moet ik rekening mee houden?

  • 5 maanden voor kamp begint het maandelijks vergaderen, vaak op zondag.
  • 3 maanden voor kamp begin je met het opzetten van alle activiteiten en spellen.
  • 1 maand voor kamp zet je alle puntjes op de i en ga je het programma vastleggen en afstemmen met keuken en bar.
  • 1 week voor kamp zorg je dat alles klaar ligt en af is (tenzij je last hebt van uitstelgedrag).
  • Tijdens kamp ben je samen verantwoordelijk voor alles wat gebeurt: dat iedereen het zoveel mogelijk naar zijn zin heeft, dat kinderen zo af en toe hun tanden poetsen en een schoon shirt aantrekken, dat het veilig is, en dat de nachtrust ook nog gepakt kan worden.

Wat moet ik al kunnen?

  • Je bent minimaal 18 jaar (ben je jonger maar wil je ook graag helpen? Laat het ook weten!)
  • Je bent zelfstandig maar kan ook samenwerken
  • Als je iets ziet dat moet gebeuren, dan pak jij dat graag op!
  • Je kan iets serieus nemen, maar je houdt ook van een grapje
  • Als je van een beetje structuur houdt is dat een enorme plus, zo iemand kunnen we namelijk nog goed gebruiken!

Interesse?

Stuur een mailtje naar Wouter van der Haar of Saskia van Triest (wouter.van.der.haar@regio72.nl of saskia.van.triest@regio72.nl) om te laten weten dat je interesse hebt!