Zomerse editie RegioRun+Walk

Na de Fit-la-la warming-up trapten de kids de 5e editie van de RegioRun + Walk af. Zij liepen, sprongen en kropen zo vaak mogelijk een ronde over de diverse hindernissen op het sportpark, waarbij het bospaadje en de strobalen voor verraste blikken en luide aanmoediging bij de toeschouwers zorgden. Iedere ronde leverde een stempel en na afloop ontvingen de trotse deelnemertjes een certificaat.

Daarna was het de beurt aan de wandelaars. Zij hadden geen warming up nodig, in de stralende zon gingen zij van start. De 10 KM een ronde Kievietsveld, de 5 KM liep het ‘bomenlaantje’ langs de Flesse. Onderweg moedigden zij de tegemoetkomende hardlopers aan.

De hardlopers hadden het zwaar deze keer. Met weinig wind en veel zon steeg de gevoelstemperatuur aardig, zeker voor deze tijd van het jaar! Het gevarieerde deelnemersveld sleepte zich echter dapper door de kilometers heen. Jeffrey Kersaan vestigde een nieuw parcoursrecord op de 10 KM en finishte als eerste man in 00:38:55. Charissa Koetsier pakte als eerste vrouw de tweede plek met een knappe 00:41:01.

De 5 KM was wat stoffig vanwege opstuivend zand, aan de tijden was dit echter niet te merken. Gerben Kollaard finishte als snelste man in  00:20:30, bij de vrouwen was Kirsten van Schoonhoven weer onverslaanbaar. Zij kwam als eerste over de streep in een tijd van 00:25:43.

Tevreden kijkt de organisatie terug op dit unieke evenement, met voor iedere deelnemer zijn succes en overwinning. Een allereerste 5 KM of een snelle 10 KM, gezinnen waarvan de een wandelt en de ander hardloopt of tien rondjes sjouwen bij de Kidsrun. Ieder zijn eigen prestatie. Vrijwilligers en deelnemers bedankt en tot volgend jaar!

[AFG_gallery id=62]