Zwaar bevochten overwinning voor Regio72

VAASSEN- Op de tweede zaterdag van februari stond de rode lantaarndrager van korfbal klasse 1A recht tegenover Regio 72. DOS-WK moest winnen om degradatie te ontlopen en gaven alles om punten mee te nemen uit Vaassen. Het mocht niet baten, de Vaassenaren hielden stand en wisten de overwinning in een fysiek zware wedstrijd naar zich toe te trekken.

 

Op papier misschien een eitje, de wedstrijd tegen hekkensluiter DOS-WK bleek in werkelijkheid een zware dobber. Regio72 begon de wedstrijd echter wel sterk, ze creëerden al snel een 3-0 voorsprong. Maar naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat DOS-WK niet naar Vaassen was gekomen om te verliezen. De Enschedeers probeerden door fysiek spel de Vaassenaren uit hun spel te krijgen. Er werden veel overtredingen onder de korf gemaakt, waardoor er veel vrije ballen werden gegeven.

 

Zowel Regio72 als de scheidsrechter hadden moeite om dit fysieke spel van DOS-WK af te straffen. Toen de wedstrijd vorderde werd deze steeds chaotischer en werd het voor het publiek moeilijk te begrijpen wanneer en welke overtreding er werd gemaakt. De Tukkers wisten mede hierdoor de gehele wedstrijd Regio72 scorend bij te blijven en kwamen soms gevaarlijk dicht in de buurt van de Vaassenaren.

 

Toch liet de formatie uit Vaassen zich niet van de wijs brengen. Aan het einde van de wedstrijd stond Regio met een solide voorsprong van drie punten voor. De eindstand werd 12-9. Aan het begin van de wedstrijd verwachte men een makkelijke pot, uiteindelijk mogen de Vaassenaren blij zijn dat de spelers het hoofd koel hielden en de overwinning binnen sleepten.

 

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft het eerste van Regio 72 met volle zekerheid zich uitgesloten van degradatie. De doelstelling van dit zaalseizoen is nu al gehaald en dat is een hele prestatie. Volgende week wacht VDW-OLS, de kampioenskandidaat. Al hebben de Vaassenaren een goede reputatie thuis, winnen volgende week lijkt vrijwel onmogelijk.

 

Doelpunten Regio72:

Tim van Huffelen, 3

Karel Mol, 3

Hidde Scholten, 3

Karin van Huffelen, 1

Willeke Kloezeman, 1

Robin Zweekhorst, 1