Zwaar bevochten zege Regio ’72

Na de kansloos verloren uitwedstrijd tegen koploper AW.DTV heeft Regio ’72 zaterdag 12 mei de draad weer opgepakt in de thuiswedstrijd tegen NKC ’51. In eigen huis werd een 5-9 achterstand bij rust in de tweede helft omgezet naar een nipte 14-13 overwinning op de concurrenten uit Nijverdal.

De hoofdmacht van Regio ’72 begon aan de wedstrijd met Annemarije Kerkdijk en Femke Scholten in de basis, die de geblesseerde dames Linda van der Wal en Marije van Huffelen vervingen. Het begin van de wedstrijd was rommelig. De wil om een goede partij korfbal op de mat te leggen was er wel, maar toch leek het wel alsof Regio ’72 moeite had om goed geconcentreerd te spelen. Het liep al snel tegen een onnodige achterstand op van 4 punten (1-5) na een kwartier gespeeld te hebben. Daarna leek de draad opgepakt te worden. Het spel werd beter, en ondanks het feit dat er moeizaam gescoord werd, werden de aanvallen wel beter verzorgd. Toch kwam de ploeg niet gemakkelijk dichterbij. Het gebeurde drie maal op rij dat felbevochten scores van Regio ’72 na een vakwissel gelijk weer afgewisseld werden door doelpunten door grote fouten in de verdediging, waardoor de achterstand in tact bleef.

In de rust was het duidelijk dat Regio ’72 uit een ander vaatje moest gaan tappen om niet opnieuw tegen deze tegenstander (de heenwedstrijd werd met 15-13 verloren) onnodig het onderspit te delven. De spelers van Regio ’72 wisten zich te herpakken en na de rust werd met veel meer concentratie en scherpte gespeeld. Hierdoor werd na de rust nog maar 1 strafworp ‘weggegeven’, terwijl er voor rust 6 goals van NKC voortkwamen uit strafworpen, vrije worpen en andere grote verdedigende fouten. De eindfase was bijzonder spannend, het was mooi dat de winnende goal vlak voor tijd door matchwinner Tim van Huffelen gemaakt werd. De aanvaller van Regio ’72 scoorde dit duel maar liefst 6 keer en liet zien dat hij nog altijd van grote waarde is voor de ploeg, die de laatste jaren uitstekende prestaties heeft laten zien.

Volgende week staat al weer de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen TRIAZ uit Amsterdam. Als Regio ’72 ook dan zou weten te winnen maakt het een grote kans om het veldseizoen in de eerste klasse als tweede of derde in de poule te eindigen. Een uitstekende prestatie die uniek zou zijn in de geschiedenis van Regio ’72.