Zweekie gooit de beste pijlen

Met ‘slechts’ 10 man begonnen de darters aan de derde avond van het seizoen. Ondanks de opkomst was de gezelligheid en strijdlust er niet minder om. Opvallend aan deze avond was het grote aantal wedstrijden dat in 1-1 eindigde, maar liefst 14 van de 25 voorrondewedstrijden werden een gelijkspel. Er kan dus wel gesteld worden dat het niveau redelijk gelijk lag. Toch waren er na de voorrondes direct 4 personen aan te wijzen die met 7 gewonnen legs naar de halve finales gingen, te weten Harry Huisman, Wim van ‘t Einde, nieuw organisastielid Robin Zweekhorst en Laurens Kozijn.

De halve finales werden gespeeld tussen Robin en Wim en tussen Harry en Laurens. Robin wist Wim met 2-0 aan de kant te zetten, hierdoor bereikte Wim voor het eerst dit seizoen de finale niet, desalniettemin een keurige prestatie van de eerste bekerwinnaar. Harry won verdiend met 2-0 van Laurens, die zijn dubbels niet uitgooide hoewel hier genoeg kansen voor waren.

De finale ging dus tussen Robin en Harry. Eén ding was van tevoren al zeker, na Wim en Jeroen kwam er een nieuwe naam op de beker. Na 4 legs was beslist wie dit zou worden. Waar Robin bleef doorgaan met zijn precisie voor het uitgooien, lukte Harry het niet meer om met een dubbel uit te gooien. Het gevolg was dat Robin de finale met 3-1 won. Zo had de bijna-jarige al een mooi cadeau voor zichzelf geregeld: zijn naam wordt ingegraveerd in de “Datt’n doew ok”-beker. Wederom is het gelukt om een nieuwe naam op de beker te zetten. Zal er volgende maand weer een ander zegevieren?

 

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S VAN DEZE AVOND