Zweekie in het spoor van Harry

Met 13 man ging de eerste avond van 2012 en de vijfde avond van het seizoen van start. Omdat het vorige maand zo goed in de smaak viel, was er voor deze avond wederom een strak speelschema opgezet met gezamenlijke pauzes. Er werd ijverig gegooid en de avond verliep vlotjes. Nieuwkomer Bart Bosman zorgde bijna voor een verrassing maar haalde de halve finales net niet. Het was Robin die de beker voor de tweede keer opeiste en nu bijna op gelijke hoogte met Harry staat.

In de voorrondes liet het enige nadeel van het nieuwe systeem zich een enkele keer zien. Het lastige van darten is immers dat er geen tijd aan de wedstrijden verbonden zit. Een voorrondewedstrijd kan tussen de 5 en 20 minuten duren, dus als er 3 wedstrijden na 10 minuten klaar zijn en eentje duurt 5 minuten langer, dan moet je even wachten voor er verder gegaan kan worden met de volgende ronde. Dit kleine nadeel weegt echter niet op tegen de voordelen: iedereen telt ongeveer even vaak, er hoeft niet meer naar een teller gezocht te worden, de wedstrijden worden gezamenlijk gegooid wat de gezelligheid en competitiedrang bevordert, iedereen neemt gezamenlijk pauze en niet te vergeten: het kan niet meer zo zijn dat één iemand om bijvoorbeeeld 22:00 uur alle 5 de voorrondewedstrijden gegooid heeft en een ander er nog 3 moet gooien.

Toen de eindstand van de voorrondes bekend was, bleek dat 2 darters sowieso een plek in de halve finale bereikt hadden. Robin en Thomas waren respectievelijk met 10 en 8 gewonnen legs heer en meester ten opzichte van de rest. Voor de 3e en 4e plaats kwamen 4 personen in aanmerking. Nieuwkomer Bart, Gerrit, Harry en Ricardo hadden 6 gewonnen legs en moesten door middel van een shoot-out beslissen welke 2 er door gingen. Bart opende direct goed met zijn eerste pijl in de triple 20, maar met zijn tweede beurt had hij pech met een bouncer op de triple 20 (de pijl ketste dus af op het ijzer en zat niet in het bord) waardoor zijn score teniet werd gedaan. De andere drie zaten gemiddeld rond de 60 per beurt en kwamen hierdoor hoger uit. Ricardo en Harry gingen met 176 en 173 punten door nadat iedereen zijn beurten gegooid had.

Na het loten voor de halve finales kwamen Robin en Ricardo tegenover elkaar te staan. Er werden hoge ogen gegooid, de eerste leg werd door Robin meteen met een score van 121 geopend. Deze voorsprong gaf Robin niet uit handen en hij kwam als eerste op een finish die hij ook vrij snel uitgooide. De tweede leg wilde Ricardo op zijn naam zetten. Hij gooide in deze leg zijn eerste 180’er! Robin bleef echter niet ver achter want hij gooide er weer 121 achteraan. Bij het uitgooien wisten de darters nu niet de dubbel uit te raken, terwijl beide meerdere kansen hadden om er 1-1 of 2-0 van te maken. Het was Robin die als eerste uitgooide en dus met 2-0 won. De andere partij tussen Harry en Thomas duurde iets langer. Thomas kwam snel op een 1-0 voorsprong maar de tweede leg lukte het hem niet om de dubbel uit te gooien. Harry deed dit wel en er moest dus nog een derde leg aan te pas komen. Tijdens de wedstrijd was de frustratie van Harry goed te zien. Het liep allemaal niet zo best als normaal en het constant hoog gooien bleef uit. Ondanks enkele krachttermen kwam het niet meer goed en Thomas pakte terecht de derde leg en versloeg Harry met 2-1.

De finale ging dus tussen Robin en Thomas, die gezien de hele avond ook het beste stonden te gooien. De eerste twee legs waren nog even spannend met een tussenstand van 1-1, maar daarna had Robin de scherpte om legs drie en vier uit te gooien waardoor de eindstand op 3-1 beslist werd. Nu Robin de beker tweemaal achter elkaar gewonnen heeft, kan hij momenteel als enige concurreren met Harry om de seizoenstitel. Maar er zijn nog genoeg avonden over voor de andere darters om een poging naar deze titel te doen! Door geen één avond te missen maak je hier natuurlijk de meeste kans op! Geef je op voor de volgende dartavond van 3 februari via darten@regio72.nl

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S